Lön sprutisolerare 2024

- Lönestatistik för en sprutisolerareVad tjänar en sprutisolerare i månaden? Medellönen för 2024 är:

32 800 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 33900 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 33400 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som sprutisolerare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en sprutisolerare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 32800 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en sprutisolerare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 196 kronor.

Dagslön för en sprutisolerare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1562 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en sprutisolerare kvar i lön efter skatt? En sprutisolerare får ut 22 098 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 32 800 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 591 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 807 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 22 098 kronor


Sök lediga jobb som sprutisolerare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 15 jobbannonser för lediga tjänster som sprutisolerare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Mönsterås på Södra Skogsägarna ekonomisk fören. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Falun
Isoleringsmontör

Ledigt jobb som isoleringsmontör på STICAB Scandinavian Technical Insulation Company i Falun

Läs om jobbet
Falun
Brandtätningsmontör

Ledigt jobb som isoleringsmontör på STICAB Scandinavian Technical Insulation Company i Falun

Läs om jobbet
Arboga
Isoleringsmontör med C-kort sökes i Arboga!

Ledigt jobb som isoleringsmontör på Aura Personal AB i Arboga

Läs om jobbet

Vad gör en sprutisolerare?

Vi har inga detaljer kring vad en sprutisolerare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Isolerar värme-, ventilations- och sanitetsanläggningar, pannor, cisterner och rörsystem. Skär ut och monterar ytbeklädnad som skydd för isolering. Monterar reglar på tak och husfasader och isolerar med t.ex. mineralull samt sprutar isoleringsmassa i väggar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en sprutisolerare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för sprutisolerare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 32800 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som sprutisolerare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en sprutisolerare tjänar männen i snitt 33900 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som sprutisolerare.

Lönestatistik för sprutisolerare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige31 300 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som sprutisolerare i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som sprutisolerare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en sprutisolerare i lön i månaden?

Medellönen för en sprutisolerare är 32800 kronor.

Hur många jobbar som sprutisolerare i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en sprutisolerare?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 33900 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en sprutisolerare i skatt?

En sprutisolerare betalar i snitt 9419 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln sprutisolerare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som sprutisolerare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till sprutisolerare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Bevattningsmontör Lön för en Bilglasmontör Lön för en Fasadisolerare Lön för en Fläktmontör, installation Lön för en Gasmätareuppsättare Lön för en Gastekniker Lön för en Glasare Lön för en Glasmontör Lön för en Glasmästare Lön för en Glasmästeriarbetare Lön för en Glastekniker Lön för en Golvlackerare Lön för en Golvläggare Lön för en Golvslipare Lön för en Industriisolerare Lön för en Industrirörmontör Lön för en Installationsmontör, sprinkler Lön för en Isolerare Lön för en Isoleringsmontör Lön för en Isoleringsplåtslagare Lön för en Kyl & Värmepumpmontör Lön för en Kyl & Värmepumptekniker Lön för en Kylmekaniker Lön för en Kylmontör Lön för en Kyltekniker Lön för en Mattläggare Lön för en Montageisolerare Lön för en Montagemontör, butik Lön för en Montör, rör- Lön för en Oljeeldningsinstallatör Lön för en Oljeeldningsmontör Lön för en Pappläggare Lön för en Parkettläggare Lön för en Parkettslipare Lön för en Pooltekniker, -montör Lön för en Rammakare Lön för en Rörinspektör Lön för en Rörisolerare Lön för en Rörmokare Lön för en Rörmontör Lön för en Rörnätsmontör Lön för en Servicemontör, VVS Lön för en Servicetekniker, gas, gasol Lön för en Servicetekniker, vattenkraft Lön för en Servicetekniker, ventilation Lön för en Sprinklerinstallatör Lön för en Sprinklermontör Lön för en Sprutisolerare Lön för en Tak- och fasadisolerare Lön för en Takisolerare Lön för en Takläggare Lön för en Takmontör Lön för en Taktäckare Lön för en Tavelinramare Lön för en Undertaksmontör Lön för en Vagnsglasmästare Lön för en Vasstaksläggare Lön för en Vattenmätareuppsättare Lön för en Ventilationsisolerare Lön för en Ventilationsmontör Lön för en Ventilationstekniker, servicetekniker Lön för en VVS-installatör Lön för en VVS-isolerare Lön för en VVS-montör Lön för en Värmemontör Lön för en Värmepumpsmontör
Mönsterås
Medarbetare inom plåt och isolering till SCMS
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsplåtslagare på Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Mönsterås
Falun
Isoleringsmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsmontör på STICAB Scandinavian Technical Insulation Company i Falun
Falun
Brandtätningsmontör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsmontör på STICAB Scandinavian Technical Insulation Company i Falun
Arboga
Isoleringsmontör med C-kort sökes i Arboga!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsmontör på Aura Personal AB i Arboga
Lindesberg
Isoleringsmontör med C-kort sökes i Lindesberg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsmontör på Aura Personal AB i Lindesberg
Kumla
Isoleringsmontör med C-kort sökes i Kumla!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsmontör på Aura Personal AB i Kumla
Karlskoga
Isoleringsmontör med C-kort sökes i Karlskoga!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsmontör på Aura Personal AB i Karlskoga
Skellefteå
Vi söker isoleringsplåtslagare till vår verksamhet i Skellefteå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsplåtslagare på Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AB i Skellefteå
Umeå
Vi söker isoleringsplåtslagare till vår verksamhet i Umeå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsplåtslagare på Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AB i Umeå
Falun
Isoleringsmontör- Falun
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationsisolerare på Kraftsam Personal AB i Falun
Falun
Isoleringsmontör- Falun
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationsisolerare på Kraftsam Rekrytering & Bemanning AB i Falun
Borlänge
Isolerare med C-körkort Borlänge
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lösullsinstallatör på Isolar Lösullsentreprenad AB i Borlänge
Isolerare med C-körkort Västerås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lösullsinstallatör på Isolar Lösullsentreprenad AB i
Karlstad
Isolerare med C-körkort Karlstad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lösullsinstallatör på Isolar Lösullsentreprenad AB i Karlstad
Gällivare
Isoleringsmontör Malmfälten
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som isoleringsmontör på Lindströms Plåtslageri i Gällivare AB i Gällivare