Lön rörinspektör 2024

- Lönestatistik för en rörinspektörVad tjänar en rörinspektör i månaden? Medellönen för 2024 är:

36 000 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 36100 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 36000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som rörinspektör.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en rörinspektör i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 36000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en rörinspektör

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 216 kronor.

Dagslön för en rörinspektör

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1714 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en rörinspektör kvar i lön efter skatt? En rörinspektör får ut 24 342 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 36 000 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 159 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 194 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 23 kronor
Lönen efter skatt 24 342 kronor


Sök lediga jobb som rörinspektör

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som rörinspektör eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Linköping på Total ventilation i Linköping AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Stockholm
Reliningstekniker

Ledigt jobb som rörinfodrare på Roi Rekrytering Sverige AB i Stockholm

Läs om jobbet
Stockholm
Ventilations tekniker Stockholm

Ledigt jobb som ventilationstekniker på B3 Solutions AB i Stockholm

Läs om jobbet
Boden
VVS-montör med arbete både mot privatkunder och företag

Ledigt jobb som vvs-montör på AB Infjärdens Värme i Boden

Läs om jobbet

Vad gör en rörinspektör?

Vi har inga detaljer kring vad en rörinspektör jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Installerar, reparerar och utför service på rör och annan utrustning för värme, vatten och sanitet i bostadshus och andra lokaler som sjukhus, affärshus och kontorslokaler. Installerar och reparerar rörsystem inom exempelvis industrin.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en rörinspektör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för rörinspektör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd: 33500 kronor

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 36000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som rörinspektör?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som rörinspektör.

Ungefär 21500 jobbar som vvs-montörer i landet, av dessa är cirka 1 procent kvinnor och 99 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en mycket liten konkurrens om anställningarna för vvs-montörer det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha mycket stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för vvs-montörer kommer vara mycket stora. Möjligheterna till arbete inom yrket ökar om du har relevanta certifikat, behörigheter eller yrkesbevis.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som rörinspektör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en rörinspektör tjänar männen i snitt 36100 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som rörinspektör.

Lönestatistik för rörinspektör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige35 600 kronor
Stockholm35 000 kronor
Östra Mellansverige36 000 kronor
Småland med öarna34 500 kronor
Sydsverige34 600 kronor
Västsverige37 900 kronor
Norra Mellansverige37 200 kronor
Mellersta Norrland35 200 kronor
Övre Norrland35 200 kronor


Hur många jobbar som rörinspektör i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som rörinspektör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län400
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en rörinspektör i lön i månaden?

Medellönen för en rörinspektör är 36000 kronor.

Hur många jobbar som rörinspektör i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en rörinspektör?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 36100 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en rörinspektör i skatt?

En rörinspektör betalar i snitt 10375 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln rörinspektör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som rörinspektör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till rörinspektör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Bevattningsmontör Lön för en Bilglasmontör Lön för en Fasadisolerare Lön för en Fläktmontör, installation Lön för en Gasmätareuppsättare Lön för en Gastekniker Lön för en Glasare Lön för en Glasmontör Lön för en Glasmästare Lön för en Glasmästeriarbetare Lön för en Glastekniker Lön för en Golvlackerare Lön för en Golvläggare Lön för en Golvslipare Lön för en Industriisolerare Lön för en Industrirörmontör Lön för en Installationsmontör, sprinkler Lön för en Isolerare Lön för en Isoleringsmontör Lön för en Isoleringsplåtslagare Lön för en Kyl & Värmepumpmontör Lön för en Kyl & Värmepumptekniker Lön för en Kylmekaniker Lön för en Kylmontör Lön för en Kyltekniker Lön för en Mattläggare Lön för en Montageisolerare Lön för en Montagemontör, butik Lön för en Montör, rör- Lön för en Oljeeldningsinstallatör Lön för en Oljeeldningsmontör Lön för en Pappläggare Lön för en Parkettläggare Lön för en Parkettslipare Lön för en Pooltekniker, -montör Lön för en Rammakare Lön för en Rörinspektör Lön för en Rörisolerare Lön för en Rörmokare Lön för en Rörmontör Lön för en Rörnätsmontör Lön för en Servicemontör, VVS Lön för en Servicetekniker, gas, gasol Lön för en Servicetekniker, vattenkraft Lön för en Servicetekniker, ventilation Lön för en Sprinklerinstallatör Lön för en Sprinklermontör Lön för en Sprutisolerare Lön för en Tak- och fasadisolerare Lön för en Takisolerare Lön för en Takläggare Lön för en Takmontör Lön för en Taktäckare Lön för en Tavelinramare Lön för en Undertaksmontör Lön för en Vagnsglasmästare Lön för en Vasstaksläggare Lön för en Vattenmätareuppsättare Lön för en Ventilationsisolerare Lön för en Ventilationsmontör Lön för en Ventilationstekniker, servicetekniker Lön för en VVS-installatör Lön för en VVS-isolerare Lön för en VVS-montör Lön för en Värmemontör Lön för en Värmepumpsmontör
Linköping
Servicetekniker ventilation
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationstekniker på Total ventilation i Linköping AB i Linköping
Stockholm
Reliningstekniker
Ledigt jobb som rörinfodrare på Roi Rekrytering Sverige AB i Stockholm
Stockholm
Ventilations tekniker Stockholm
Ledigt jobb som ventilationstekniker på B3 Solutions AB i Stockholm
Boden
VVS-montör med arbete både mot privatkunder och företag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på AB Infjärdens Värme i Boden
Jönköping
Produktionsmedarbetare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrirörmontör på NearYou Sverige AB i Jönköping
Malmö
VVS-montör till expanderande, familjeägd företagsgrupp
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Tallfarm AB i Malmö
Varberg
Montörer sökes inom husproduktion i Varberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Uniflex Sverige AB i Varberg
Botkyrka
TermoRör AB söker Montör
Ledigt jobb som vvs-montör på Tillväxt Botkyrka AB i Botkyrka
Stockholm
Spolbilstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som rörinfodrare på Jobway AB i Stockholm
Lund
Piping Designer (Aveva E3D)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrirörmontör på Meet a Group international AB i Lund
Stockholm
Vi söker VVS instalatör
Ledigt jobb som vvs-montör på Optimea VVS AB i Stockholm
Surahammar
Wavesbase Solutions AB söker Ventilationsmontörer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationsmontör på WavesBase Solutions AB i Surahammar
Lund
Piping Designer (Aveva E3D)
Ledigt jobb som industrirörmontör på Nipromec Sweden AB i Lund
Göteborg
Ledande montör till bolag inom entreprenad och installation!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Sibe Construction AB i Göteborg
Göteborg
Jobba med oss som montör inom ventilation i Göteborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Sibe Construction AB i Göteborg
Stockholm
Rörmokare med VVS-Certifikat Sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på BOB VÅTRUMSRENOVERING AB i Stockholm
Gislaved
Cretec söker ventilationsmontör i Gislaved
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ventilationsmontör på Framtiden i Sverige AB i Gislaved
Stockholm
Erfaren Reliningstekniker sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som rörinfodrare på KRI Relining & Rörinspektion AB i Stockholm
Sollentuna
Vent montör
Ledigt jobb som ventilationsmontör på ANVESTPRO AB i Sollentuna
Stockholm
Vi söker VVS-montör till Stockholmsområdet!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på GG Rörteknik AB i Stockholm
Landskrona
Project Engineer - Rörkonstruktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som industrirörmontör på Hitachi Energy Sweden AB i Landskrona
Uppsala
Distributionstekniker fjärrvärme till Uppsala
Ledigt jobb som ventilationstekniker på Netjobs Group AB i Uppsala
Sollentuna
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Sollentuna
Huddinge
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Huddinge
Upplands-Bro
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Upplands-Bro
Upplands Väsby
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Upplands Väsby
Sundbyberg
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Sundbyberg
Haninge
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Haninge
Järfälla
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Järfälla
Stockholm
Driven VVS-montör sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vvs-montör på Prowork Bemanning AB i Stockholm