Lön kyltekniker 2023

- Lönestatistik för en kylteknikerVad tjänar en kyltekniker i månaden? Medellönen för 2023 är:

36 600 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 36700 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 36700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som kyltekniker.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en kyltekniker i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 36600 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en kyltekniker

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 219 kronor.

Dagslön för en kyltekniker

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1743 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en kyltekniker kvar i lön efter skatt? En kyltekniker får ut 24 762 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 36 600 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 6 265 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 266 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 23 kronor
Lönen efter skatt 24 762 kronor


Sök lediga jobb som kyltekniker

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som kyltekniker eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Västerås på Bee Bemanning AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Malmö
Kyltekniker till Kristianstads Kylservice i Malmö

Ledigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Coromatic AB i Malmö

Läs om jobbet
Söderhamn
Kyltekniker till Söderhamn

Ledigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Francks Kylindustri Sweden AB i Söderhamn

Läs om jobbet
Stockholm
Kyltekniker till världsledande bolag inom kyla och klimat

Ledigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Bee Bemanning AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en kyltekniker?

Vi har inga detaljer kring vad en kyltekniker jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Installerar och servar kyl- och värmepumpsanläggningar samt tillhörande styr- och övervakningssystem.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en kyltekniker i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för kyltekniker skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 36600 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som kyltekniker?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som kyltekniker.

Ungefär 3800 jobbar som kyl- och värmepumpstekniker i landet, av dessa är cirka 1 procent kvinnor och 99 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för kyl- och värmepumpstekniker det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

På fem års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att möjligheterna till arbete för kyl- och värmepumpstekniker kommer vara mycket stora. Möjligheterna till arbete inom yrket ökar om du har relevanta certifikat, behörigheter eller yrkesbevis.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som kyltekniker? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en kyltekniker tjänar männen i snitt 36700 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som kyltekniker.

Lönestatistik för kyltekniker i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige34 600 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige36 600 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige35 700 kronor
Västsverige32 100 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland34 500 kronor


Hur många jobbar som kyltekniker i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som kyltekniker enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län170

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en kyltekniker i lön i månaden?

Medellönen för en kyltekniker är 36600 kronor.

Hur många jobbar som kyltekniker i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en kyltekniker?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 36700 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en kyltekniker i skatt?

En kyltekniker betalar i snitt 10554 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln kyltekniker in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som kyltekniker eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till kyltekniker

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Bevattningsmontör Lön för en Bilglasmontör Lön för en Fasadisolerare Lön för en Fläktmontör, installation Lön för en Gasmätareuppsättare Lön för en Gastekniker Lön för en Glasare Lön för en Glasmontör Lön för en Glasmästare Lön för en Glasmästeriarbetare Lön för en Glastekniker Lön för en Golvlackerare Lön för en Golvläggare Lön för en Golvslipare Lön för en Industriisolerare Lön för en Industrirörmontör Lön för en Installationsmontör, sprinkler Lön för en Isolerare Lön för en Isoleringsmontör Lön för en Isoleringsplåtslagare Lön för en Kyl & Värmepumpmontör Lön för en Kyl & Värmepumptekniker Lön för en Kylmekaniker Lön för en Kylmontör Lön för en Kyltekniker Lön för en Mattläggare Lön för en Montageisolerare Lön för en Montagemontör, butik Lön för en Montör, rör- Lön för en Oljeeldningsinstallatör Lön för en Oljeeldningsmontör Lön för en Pappläggare Lön för en Parkettläggare Lön för en Parkettslipare Lön för en Pooltekniker, -montör Lön för en Rammakare Lön för en Rörinspektör Lön för en Rörisolerare Lön för en Rörmokare Lön för en Rörmontör Lön för en Rörnätsmontör Lön för en Servicemontör, VVS Lön för en Servicetekniker, gas, gasol Lön för en Servicetekniker, vattenkraft Lön för en Servicetekniker, ventilation Lön för en Sprinklerinstallatör Lön för en Sprinklermontör Lön för en Sprutisolerare Lön för en Tak- och fasadisolerare Lön för en Takisolerare Lön för en Takläggare Lön för en Takmontör Lön för en Taktäckare Lön för en Tavelinramare Lön för en Undertaksmontör Lön för en Vagnsglasmästare Lön för en Vasstaksläggare Lön för en Vattenmätareuppsättare Lön för en Ventilationsisolerare Lön för en Ventilationsmontör Lön för en Ventilationstekniker, servicetekniker Lön för en VVS-installatör Lön för en VVS-isolerare Lön för en VVS-montör Lön för en Värmemontör Lön för en Värmepumpsmontör
Västerås
Kyltekniker med inriktning industrikyla till Västerås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Bee Bemanning AB i Västerås
Malmö
Kyltekniker till Kristianstads Kylservice i Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Coromatic AB i Malmö
Söderhamn
Kyltekniker till Söderhamn
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Francks Kylindustri Sweden AB i Söderhamn
Stockholm
Kyltekniker till världsledande bolag inom kyla och klimat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Bee Bemanning AB i Stockholm
Stockholm
Kundtjänst/ Teknisk support till världsledande bolag inom Kyla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Bee Bemanning AB i Stockholm
Stockholm
Kyltekniker mot butik- och datorhallskyla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Bee Bemanning AB i Stockholm
Stockholm
Kyltekniker till etablerat bolag inom kyla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Bee Bemanning AB i Stockholm
Teknisk Support / Technical Support
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Rekryteringsmäklaren i Norden AB i
Älmhult
Kyltekniker till Ömangruppen i Älmhult!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Axcell Fastighetspartner AB i Älmhult
Ljungby
Kyltekniker till Ömangruppen i Älmhult/Ljungby!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Ömangruppen Svenska AB i Ljungby
Malmö
Servicetekniker inom kyla Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Bee Bemanning AB i Malmö
Jönköping
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Jönköping
Ljungby
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Ljungby
Malmö
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Malmö
Värnamo
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Värnamo
Helsingborg
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Helsingborg
Halmstad
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Halmstad
Markaryd
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Markaryd
Göteborg
Servicetekniker inom VVS, Purmo Sverige AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Addilon Professionals AB i Göteborg
Stockholm
Kyltekniker - intresseanmälan
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Bee Bemanning AB i Stockholm
Kungälv
Engagerad och driftig kyltekniker sökes till Barona i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Barona Teknik & Installation AB i Kungälv
Ale
Engagerad och driftig kyltekniker sökes till Barona i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Barona Teknik & Installation AB i Ale
Göteborg
Engagerad och driftig kyltekniker sökes till Barona i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Barona Teknik & Installation AB i Göteborg
Kungsbacka
Engagerad och driftig kyltekniker sökes till Barona i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Barona Teknik & Installation AB i Kungsbacka
Nacka
Servicetekniker inom VVS!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som värmepumpsmontör på Bee Bemanning AB i Nacka
Malmö
Vi söker kyltekniker/mekaniker till Thermo King i Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Svensk Autorekrytering AB i Malmö
Malmö
Servicetekniker inom kyla Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Bee Bemanning AB i Malmö
Malmö
Bli konsult hos oss!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpstekniker på Bee Bemanning AB i Malmö
Stockholm
Storkökstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kylmontör/kyltekniker på Jobway AB i Stockholm
Stockholm
Värmepumpstekniker heltid sökes i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kyl- och värmepumpsmontör på Bee Bemanning AB i Stockholm