Lön processoperatör, betongblandning 2023

- Lönestatistik för en processoperatör, betongblandningVad tjänar en processoperatör, betongblandning i månaden? Medellönen för 2023 är:

32 600 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 32100 kronor i yrket medan männen har en lön på 32700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 32600 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som processoperatör, betongblandning.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en processoperatör, betongblandning i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 32600 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en processoperatör, betongblandning

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 195 kronor.

Dagslön för en processoperatör, betongblandning

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1552 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en processoperatör, betongblandning kvar i lön efter skatt? En processoperatör, betongblandning får ut 21 958 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 32 600 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 556 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 783 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 21 958 kronor


Sök lediga jobb som processoperatör, betongblandning

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 15 jobbannonser för lediga tjänster som processoperatör, betongblandning eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Helsingborg på Manpower AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Norrköping
Armerare Nyköping, start omgående

Ledigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Prowork Stockholm AB i Norrköping

Läs om jobbet
Skövde
Processkötare 3-skift

Ledigt jobb som processoperatör, cementtillverkning på Cementa AB i Skövde

Läs om jobbet
Essunga
Armerare/betongare se hit!

Ledigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Add-Up Bemanning AB i Essunga

Läs om jobbet

Vad gör en processoperatör, betongblandning?

Vi har inga detaljer kring vad en processoperatör, betongblandning jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Sköter och övervakar driften av anläggningar för framställning av betong eller asfalt. Sköter maskiner som genom klyvning, pressning, formning etc. framställer sten-, cement- och betongvaror samt asfalt, asbest, grafit m.m. Gör gjutfor­mar, armerar, gjuter och efterbehandlar betong­varor.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en processoperatör, betongblandning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för processoperatör, betongblandning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 32600 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som processoperatör, betongblandning?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som processoperatör, betongblandning.

Prognosen för maskinoperatörer inom tillverkning är en total prognos för maskinoperatörer, cement-, sten- och betongvaror, maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri, maskinoperatörer, plastindustri, operatörer inom sågverk, hyvleri och plywood m.m., maskinoperatörer, kemisktekniska och fotografiska produkter, maskinoperatörer, pappersvaruindustri, övriga maskinoperatörer, textil-, skinn- och läderindustri, maskinoperatörer, mejeri, övriga maskinoperatörer, livsmedelsindustri m.m., maskinoperatörer, gummiindustri, maskinoperatörer, kvarn-, bageri- och konfektyrindustri, maskinoperatörer, ytbehandling, valsverksoperatörer, maskinställare och maskinoperatörer, metallarbete, maskinsnickare och maskinoperatörer, träindustri, maskinoperatörer inom ytbehandling, trä, maskinoperatörer, blekning, färgning och tvättning, maskinoperatörer, påfyllning, packning och märkning, manuella ytbehandlare, trä, maskinoperatörer, farmaceutiska produkter. Ungefär 115000 jobbar som maskinoperatörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 21 procent kvinnor och 79 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för maskinoperatörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för maskinoperatörer inom tillverkning kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som processoperatör, betongblandning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 32100 kronor som processoperatör, betongblandning medan männens lön är 32700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som processoperatör, betongblandning.

Lönestatistik för processoperatör, betongblandning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige31 300 kronor
Stockholm29 700 kronor
Östra Mellansverige30 600 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige32 600 kronor
Västsverige31 900 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som processoperatör, betongblandning i Sverige?

Det är totalt 2600 personer som idag är anställda som processoperatör, betongblandning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige2 600
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1 000
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län940
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en processoperatör, betongblandning i lön i månaden?

Medellönen för en processoperatör, betongblandning är 32600 kronor.

Hur många jobbar som processoperatör, betongblandning i Sverige?

Det finns 2600 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en processoperatör, betongblandning?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 32100 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 32700 kronor.

Hur mycket betalar en processoperatör, betongblandning i skatt?

En processoperatör, betongblandning betalar i snitt 9359 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln processoperatör, betongblandning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som processoperatör, betongblandning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till processoperatör, betongblandning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Anrikningsarbetare, malm Lön för en Armerare, betongvaruindustri Lön för en Asfaltarbetare, asfaltframställning Lön för en Asfaltkokare Lön för en Asfaltmaskinist, asfaltframställning Lön för en Asfaltverksmaskinist, asfaltframställning Lön för en Asfaltverksskötare, asfaltframställning Lön för en Avsynare, betongvaror Lön för en Avsynare, stenprodukter Lön för en Bergarbetare Lön för en Bergförstärkare Lön för en Bergoperatör Lön för en Bergsprängare Lön för en Betongarbetare, tillverkning Lön för en Betongblandare Lön för en Betonggjutare Lön för en Betongmaskinist Lön för en Betongstationsskötare Lön för en Betongvaruarbetare Lön för en Blandarskötare, byggnadsmaterial Lön för en Borrare, bergvärme Lön för en Borrare, brunnar Lön för en Borrare, diamant- Lön för en Borrare, gruva Lön för en Borrkärnshanterare Lön för en Brottarbetare Lön för en Brunnsborrare Lön för en Brytare, gruva Lön för en Brytare, kolgruva Lön för en Brytare, lertag Lön för en Brytare, stenbrott Lön för en Brännare, cement Lön för en Byggnadsstenhuggare Lön för en Cementbrännare Lön för en Diamantborrare Lön för en Filterskötare, malmanrikning Lön för en Finkrossare, malm Lön för en Flotationsskötare Lön för en Formare, gipsplattor Lön för en Formsättare Lön för en Gasbetongarbetare Lön för en Gatstenhuggare Lön för en Gjutare, betongvaruindustri Lön för en Grafitarbetare Lön för en Gravstenshuggare Lön för en Gravstensmontör Lön för en Gravör, sten Lön för en Grustagsarbetare Lön för en Gruvarbetare Lön för en Jetbrännare, stenbrott Lön för en Kalkbrottsarbetare Lön för en Kalkbrännare Lön för en Kantstenhuggare Lön för en Kilare, stenbrott Lön för en Kolgruvearbetare Lön för en Konststensgjutare Lön för en Kontrollrumsoperatör, malmanrikning Lön för en Krosskötare, malmkross Lön för en Krossmaskinist Lön för en Krossverksmaskinist Lön för en Kulkvarnskötare, malmanrikning Lön för en Kvarnskötare, stenkross Lön för en Kärnborrare Lön för en Laddare, gruva Lön för en Lertagsarbetare Lön för en Lättbetongarbetare Lön för en Malmanrikare Lön för en Malmanrikningsarbetare Lön för en Malmarbetare Lön för en Malmförädlingsarbetare Lön för en Malmkrosskötare Lön för en Malmlastare, gruva Lön för en Malmskrädare Lön för en Maskinborrare Lön för en Maskinist, krossverk Lön för en Maskinoperatör, gipsplattor Lön för en Maskinoperatör, sten-, cement- o. betongvaror Lön för en Maskinoperatör, stenkulor Lön för en Monumentstenhuggare Lön för en Murbruksberedare Lön för en Najare, betongvaruindustri Lön för en Off-shorearbetare Lön för en Oljeborrare Lön för en Operatör, malmförädling, stenkross Lön för en Ornamentstenhuggare Lön för en Ortdrivare Lön för en Processoperatör, asfalt Lön för en Processoperatör, betongblandning Lön för en Processoperatör, cementtillverkning Lön för en Processoperatör, malmanrikning Lön för en Produktionsarbetare, oljeupptagning Lön för en Provborrare Lön för en Provtagare, asfalt Lön för en Pumpman, oljeborrning Lön för en Ramsågare, sten Lön för en Schaktsänkare Lön för en Separatorskötare, malmanrikning Lön för en Skifferarbetare Lön för en Skifferbrottarbetare Lön för en Skjutare, bergsprängning Lön för en Skjutare, gruva Lön för en Skrotare, gruva Lön för en Skrädare, malm Lön för en Skutborrare Lön för en Skyddsarbetare, gruva Lön för en Slaggblåsare Lön för en Slipare, sten Lön för en Sorteringsverksskötare Lön för en Sovringsarbetare, malmanrikning Lön för en Stenarbetare Lön för en Stenbildhuggare Lön för en Stenborrare, gruva Lön för en Stenborrare, stenbrott Lön för en Stenbrottsarbetare Lön för en Stenbrytare Lön för en Stengravör Lön för en Stenhuggare Lön för en Stenkilare Lön för en Stenkrosskötare Lön för en Stenkrossmaskinist Lön för en Stenkrossmatare Lön för en Stenmaskinskötare Lön för en Stenslipare Lön för en Stensvarvare Lön för en Stensågare Lön för en Stigortsdrivare Lön för en Strossbrytare, gruva Lön för en Tappare, gruva Lön för en Tunnelsprängare
Helsingborg
Operatörer till vår kund i Helsingborg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, cementtillverkning på Manpower AB i Helsingborg
Norrköping
Armerare Nyköping, start omgående
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Prowork Stockholm AB i Norrköping
Skövde
Processkötare 3-skift
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, cementtillverkning på Cementa AB i Skövde
Essunga
Armerare/betongare se hit!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Add-Up Bemanning AB i Essunga
Sjöbo
Produktion & Montage | Kitchen Rocks
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som stenmaskinskötare på Hireq AB i Sjöbo
Ängelholm
Industribetongare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som gjutare, betongvaruindustri på Wikan Personal AB i Ängelholm
Örebro
Industripersonal till Eterni
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som betongstationskötare på Eterni Sweden AB i Örebro
Kungälv
Vår kund expanderar och söker nu dig till betongbranschen.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Add-Up Bemanning AB i Kungälv
Stenungsund
Vill du skippa gymmet? Sök då våra betongtjänster!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Add-Up Bemanning AB i Stenungsund
Mariestad
Betongarbetare se hit!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Add-Up Bemanning AB i Mariestad
Kiruna
Medarbetare till Asphalt North Kiruna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som asfaltmaskinist på NCC AB i Kiruna
Eskilstuna
Produktionspersonal till kund i Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som armerare, betongvaruindustri på Arena Personal Sverige AB i Eskilstuna
Strängnäs
Produktionspersonal till vår kund i Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som gjutare, betongvaruindustri på Arena Personal Sverige AB i Strängnäs
Stockholm
BETONGARE
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som formsättare på Ypsab Bygg & Fog AB i Stockholm
Upplands Väsby
Asfaltsarbetare
Ledigt jobb som asfaltarbetare på STS Asfalt Förvaltning AB i Upplands Väsby