Lön chefredaktör, utan chefshierarki 2024

- Lönestatistik för en chefredaktör, utan chefshierarkiVad tjänar en chefredaktör, utan chefshierarki i månaden? Medellönen för 2023 är:

41 000 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 40800 kronor i yrket medan männen har en lön på 41300 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 42600 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som chefredaktör, utan chefshierarki.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en chefredaktör, utan chefshierarki i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 41000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en chefredaktör, utan chefshierarki

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 246 kronor.

Dagslön för en chefredaktör, utan chefshierarki

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1952 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en chefredaktör, utan chefshierarki kvar i lön efter skatt? En chefredaktör, utan chefshierarki får ut 27 847 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 41 000 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 046 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 798 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 26 kronor
Lönen efter skatt 27 847 kronor


Sök lediga jobb som chefredaktör, utan chefshierarki

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 25 jobbannonser för lediga tjänster som chefredaktör, utan chefshierarki eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Cancerfonden - Riksfören Mot Cancer. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Skövde
Driven sportreporter till Skövde Nyheter

Ledigt jobb som journalist/reporter på Bonnier News AB i Skövde

Läs om jobbet
Stockholm
Indian Website Manager for Sports Betting SEO

Ledigt jobb som journalist/reporter på Leadstar Media AB i Stockholm

Läs om jobbet
Stockholm
Finnish Website Manager for Sports Betting SEO

Ledigt jobb som journalist/reporter på Leadstar Media AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en chefredaktör, utan chefshierarki?

Vi har inga detaljer kring vad en chefredaktör, utan chefshierarki jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Samlar lokala, nationella och internationella nyheter med hjälp av intervjuer, undersökningar och observationer för tidningar, TV, radio och andra media. Redigerar artiklar och inslag. Granskar och bevakar uppgifter av allmänintresse. Undersöker och rapporterar om utvecklingen inom speciella områden, såsom medicin, vetenskap och teknik. Skriver ledare och kommentarer samt gör inslag om aktuella ämnen och uttrycker en tidnings, radio- eller TV-kanals åsikt.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en chefredaktör, utan chefshierarki i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för chefredaktör, utan chefshierarki skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 42600 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 41000 kronorÄr det lätt att få jobb som chefredaktör, utan chefshierarki?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som chefredaktör, utan chefshierarki.

Ungefär 10600 jobbar som journalister i landet, av dessa är cirka 52 procent kvinnor och 48 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för journalister det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för journalister kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som chefredaktör, utan chefshierarki? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 40800 kronor som chefredaktör, utan chefshierarki medan männens lön är 41300 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som chefredaktör, utan chefshierarki.

Lönestatistik för chefredaktör, utan chefshierarki i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige40 200 kronor
Stockholm43 700 kronor
Östra Mellansverige35 100 kronor
Småland med öarna33 400 kronor
Sydsverige39 200 kronor
Västsverige38 200 kronor
Norra Mellansverige33 400 kronor
Mellersta Norrland35 500 kronor
Övre Norrland42 000 kronor


Hur många jobbar som chefredaktör, utan chefshierarki i Sverige?

Det är totalt 9100 personer som idag är anställda som chefredaktör, utan chefshierarki enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige9 100
Stockholm och Stockholms län4 500
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län850
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län690
Hallands och Västra Götalands län530
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en chefredaktör, utan chefshierarki i lön i månaden?

Medellönen för en chefredaktör, utan chefshierarki är 41000 kronor.

Hur många jobbar som chefredaktör, utan chefshierarki i Sverige?

Det finns 9100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en chefredaktör, utan chefshierarki?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 40800 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 41300 kronor.

Hur mycket betalar en chefredaktör, utan chefshierarki i skatt?

En chefredaktör, utan chefshierarki betalar i snitt 11869 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln chefredaktör, utan chefshierarki in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som chefredaktör, utan chefshierarki eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till chefredaktör, utan chefshierarki

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Allmänreporter Lön för en Bildredaktör Lön för en Chefredaktör, utan chefshierarki Lön för en Dialogtolk Lön för en Dramatiker Lön för en Dramaturg Lön för en Dövblindtolk Lön för en Dövtolk Lön för en Editerare, böcker Lön för en Editerare, tidning Lön för en Efterbearbetningsredaktör Lön för en Ekonomijournalist Lön för en Epiker Lön för en Featureredaktör Lön för en Filmförfattare Lön för en Forskare, språk Lön för en Frilansjournalist Lön för en Författare Lön för en Förlagschef, bokförlag Lön för en Förlagschef, tidning Lön för en Förlagsredaktör Lön för en Intervjuare, reporter Lön för en Journalist Lön för en Kolumnist Lön för en Konferenstolk Lön för en Konsult, språk Lön för en Kontakttolk Lön för en Korrekturchef, bokförlag Lön för en Korrekturchef, tidning Lön för en Korrekturläsare, bokförlag Lön för en Korrekturläsare, tidning Lön för en Korrekturläsare, översättare Lön för en Korrekturredaktör, bokförlag Lön för en Korrekturredaktör, tidning Lön för en Korrektör, bokförlag Lön för en Korrektör, tidning Lön för en Korrespondent, nyhetsbevakning Lön för en Korsordskonstruktör Lön för en Korsordsmakare Lön för en Korsordsredaktör Lön för en Kritiker Lön för en Krönikör Lön för en Kåsör Lön för en Lektör Lön för en Lexikograf Lön för en Lingvist Lön för en Läromedelsförfattare Lön för en Manusförfattare Lön för en Notischef Lön för en Nyhetsjournalist Lön för en Nyhetsredaktör Lön för en Nyhetsreporter Lön för en Nyhetstextare Lön för en Ordboksförfattare Lön för en Poet Lön för en Presslektör Lön för en Pressombudsman Lön för en Radiojournalist Lön för en Radioreporter Lön för en Recensent Lön för en Redaktionssekreterare Lön för en Redaktör Lön för en Redigerare, böcker m.m. Lön för en Redigerare, tidning m.m. Lön för en Referent Lön för en Reporter Lön för en Researcher, journalist Lön för en Rättstolk Lön för en Script writer Lön för en Sjukvårdstolk Lön för en Skald Lön för en Skribent Lön för en Sportjournalist Lön för en Sportreporter Lön för en Språkforskare Lön för en Språkgranskare Lön för en Språkkonsult Lön för en Språkteknolog Lön för en Språkvetare Lön för en Studioreporter Lön för en Svensktextare Lön för en Talboksproducent Lön för en Talboksredaktör Lön för en Taltidningsredaktör Lön för en Taltjänsttolk Lön för en Teckenspråkstolk Lön för en Teknikinformatör Lön för en Teknisk redaktör Lön för en Teknisk skribent Lön för en Teknisk översättare Lön för en Texteditor, böcker Lön för en Texteditor, tidning Lön för en Textförfattare Lön för en Tidningsredigerare Lön för en Tolk, dialog- Lön för en Tolk, konferens- Lön för en Tolk, kontakt- Lön för en Tolk, ospec Lön för en Tolk, rätts- Lön för en Tolk, sjukvårds- Lön för en Translator Lön för en TV-journalist Lön för en TV-reporter Lön för en Undertextare Lön för en Utrikeskorrespondent Lön för en Webbredaktör Lön för en Webeditor Lön för en Videoreporter Lön för en Vuxendövtolk Lön för en Översättare
Stockholm
Projektledare Press & Opinion
Ledigt jobb som journalist/reporter på Cancerfonden - Riksfören Mot Cancer i Stockholm
Skövde
Driven sportreporter till Skövde Nyheter
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Bonnier News AB i Skövde
Stockholm
Indian Website Manager for Sports Betting SEO
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Leadstar Media AB i Stockholm
Stockholm
Finnish Website Manager for Sports Betting SEO
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Leadstar Media AB i Stockholm
Stockholm
SVT söker Utrikeschef Riksnyheterna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Sveriges Television AB i Stockholm
Borås
P4 Sjuhärad söker sommarvikarier
Ledigt jobb som journalist/reporter på Sveriges Radio AB i Borås
Mjölby
Biodlarna söker redaktör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redaktör på Sveriges Biodlares Riksförbund i Mjölby
Stockholm
Journalist 8 Sidor
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Myndigheten För Tillgängliga Medier i Stockholm
Göteborg
Handläggare till offentlig verksamhet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Adecco Sweden AB i Göteborg
Salem
Vetenskaplig redaktör och ansvarig utgivare (deltid/heltid)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som redaktör på Aureum Life investments AB i Salem
Vallentuna
Reporter Bil & Motor
Ledigt jobb som webbredaktör på Techniqsolutions Sweden AB i Vallentuna
Solna
Webbredaktör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbredaktör på Statens Skolverk i Solna
Stockholm
Digital Redaktör till Svensk Fastighetsförmedling!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbredaktör på Svensk Fastighetsförmedling AB i Stockholm
Nyköping
Reporter till Södermanlands Nyheter
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på NTM Media AB i Nyköping
Stockholm
Content Specialist / webbredaktör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbredaktör på Hotelspecials Sverige AB i Stockholm
Göteborg
Reportervikarier till SVT Nyheter Väst
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Sveriges Television AB i Göteborg
Karlstad
Grävande reporter
Ledigt jobb som journalist/reporter på NWT Media AB i Karlstad
Nacka
Journalist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Sarex Media AB i Nacka
Stockholm
Canadian Website Manager for Sports Betting SEO
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Leadstar Media AB i Stockholm
Stockholm
US Website Manager for Sports Betting SEO
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Leadstar Media AB i Stockholm
Gävle
Översättare Svenska till Finska - Distans/Deltid 3h/v - Vikariat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som webbredaktör på BGA Group AB i Gävle
Stockholm
Krogguiden.se - journalist/foodie sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Krogguiden.Se i Stockholm AB i Stockholm
Mölndal
Danish/Norwegian moderator extra job
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Nordic Viewpoint AB i Mölndal
Helsingborg
Vikarierande reporter till digital nyhetskanal
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Nordiske Medier Stockholm AB i Helsingborg
Stockholm
Finsktalande skribent till ett växande mediabolag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som journalist/reporter på Branschaktuellt Sverige AB i Stockholm