Lön arbetsledare, rivning 2024

- Lönestatistik för en arbetsledare, rivningVad tjänar en arbetsledare, rivning i månaden? Medellönen för 2024 är:

44 700 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 39000 kronor i yrket medan männen har en lön på 45400 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 44700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som arbetsledare, rivning.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en arbetsledare, rivning i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 44700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en arbetsledare, rivning

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 268 kronor.

Dagslön för en arbetsledare, rivning

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2129 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en arbetsledare, rivning kvar i lön efter skatt? En arbetsledare, rivning får ut 30 442 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 44 700 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 702 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 245 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 28 kronor
Lönen efter skatt 30 442 kronor


Sök lediga jobb som arbetsledare, rivning

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som arbetsledare, rivning eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Isaksson Rekrytering & Bemanning AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Boden
Arbetsledare, yttre miljö

Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Parkkompaniet i Boden AB i Boden

Läs om jobbet
Boden
Platschef, yttre miljö

Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Parkkompaniet i Boden AB i Boden

Läs om jobbet
Stockholm
Arbetsledare inom Anläggningsbetong

Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Nordiska Bemanningsgruppen AB i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en arbetsledare, rivning?

Vi har inga detaljer kring vad en arbetsledare, rivning jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Leder och fördelar arbete på byggarbetsplats, anläggning eller gruva. Bevakar att maskiner och material finns på plats och samordnar arbete med underentreprenörer. Har ansvar för att arbetet utförs enligt gällande ritningar och anvisningar och för att säkerhetsföreskrifter följs. Har visst personalansvar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en arbetsledare, rivning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för arbetsledare, rivning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 44700 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som arbetsledare, rivning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 39000 kronor som arbetsledare, rivning medan männens lön är 45400 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som arbetsledare, rivning.

Lönestatistik för arbetsledare, rivning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige42 200 kronor
Stockholm43 600 kronor
Östra Mellansverige41 600 kronor
Småland med öarna42 400 kronor
Sydsverige40 900 kronor
Västsverige45 800 kronor
Norra Mellansverige35 000 kronor
Mellersta Norrland41 800 kronor
Övre Norrland40 100 kronor


Hur många jobbar som arbetsledare, rivning i Sverige?

Det är totalt 15100 personer som idag är anställda som arbetsledare, rivning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige15 100
Stockholm och Stockholms län4 400
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1 700
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län2 200
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en arbetsledare, rivning i lön i månaden?

Medellönen för en arbetsledare, rivning är 44700 kronor.

Hur många jobbar som arbetsledare, rivning i Sverige?

Det finns 15100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en arbetsledare, rivning?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 39000 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 45400 kronor.

Hur mycket betalar en arbetsledare, rivning i skatt?

En arbetsledare, rivning betalar i snitt 12975 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln arbetsledare, rivning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som arbetsledare, rivning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till arbetsledare, rivning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Arbetsledare, anläggning Lön för en Arbetsledare, betongtillverkning Lön för en Arbetsledare, bilindustri Lön för en Arbetsledare, bokbinderi Lön för en Arbetsledare, bryggeri Lön för en Arbetsledare, bygg och anläggning Lön för en Arbetsledare, fotografiskaprodukter Lön för en Arbetsledare, frukt och grönsaksberedning Lön för en Arbetsledare, garnberedning Lön för en Arbetsledare, golv Lön för en Arbetsledare, gruvdrift Lön för en Arbetsledare, husbyggnad Lön för en Arbetsledare, kemiska och farmaceutiska produkter Lön för en Arbetsledare, konfektyr Lön för en Arbetsledare, kvarn Lön för en Arbetsledare, livsmedelsindustri Lön för en Arbetsledare, mejeriprodukter Lön för en Arbetsledare, metallarbete Lön för en Arbetsledare, montering Lön för en Arbetsledare, montering övrig tillverkning Lön för en Arbetsledare, mureri Lön för en Arbetsledare, måleri Lön för en Arbetsledare, packning, påfyllning och märkning Lön för en Arbetsledare, pappersbruk Lön för en Arbetsledare, pappersprodukter Lön för en Arbetsledare, rivning Lön för en Arbetsledare, ställningsbygge Lön för en Arbetsledare, textilfärgning Lön för en Arbetsledare, textilindustri Lön för en Arbetsledare, tillverkning Lön för en Arbetsledare, tobaksindustri Lön för en Arbetsledare, tryckeri Lön för en Arbetsledare, vävning och stickning Lön för en Bryggmästare Lön för en Brännmästare Lön för en Exportpackmästare Lön för en Faktor, tryckeri Lön för en Packmästare, maskin Lön för en Pappersmästare Lön för en Produktionsingenjör, bygg och anläggning Lön för en Rökerimästare Lön för en Slaktchef Lön för en Tryckerifaktor Lön för en Tvättmästare Lön för en Verkmästare, kemiteknik
Stockholm
Rover Grupo söker Arbetsledare Mark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Isaksson Rekrytering & Bemanning AB i Stockholm
Boden
Arbetsledare, yttre miljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Parkkompaniet i Boden AB i Boden
Boden
Platschef, yttre miljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Parkkompaniet i Boden AB i Boden
Stockholm
Arbetsledare inom Anläggningsbetong
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Nordiska Bemanningsgruppen AB i Stockholm
Helsingborg
Bygg nyproduktion av enplanshus
Ledigt jobb som arbetsledare, murning på JR Handel Entreprenad & Energi i Helsingborg
Stockholm
Arbetsledare till Bäckström Anläggning!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Bäckström Anläggning AB i Stockholm
Stockholm
Arbetsledare inom Anläggningsbetong
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Nordiska Bemanningsgruppen AB i Stockholm
Borås
Enhetschef byggservice
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på Borås kommun i Borås
Kiruna
Produktionsledare till anrikningsverket i Svappavaara
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, gruvbrytning och metallproduktion på Luossavaara-Kiirunavaara AB i Kiruna
Stockholm
Arbetsledare Test- och Driftsättning Förbifart Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Eltel Networks Infranet AB i Stockholm
Göteborg
Arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på Express Bygg & Fastighet Valentin Bregu AB i Göteborg
Stockholm
Arbetsledare Radio till Förbifart Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Randstad AB i Stockholm
Arbetsledare Radio - Förbifart Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Eltel Networks Infranet AB i
Stockholm
Arbetsledare Installation till Förbifart Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Randstad AB i Stockholm
Göteborg
Driven gruppledare till deponier
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Renova AB i Göteborg
Värmdö
Arbetsledare bygg
Ledigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på Stomkom Stockholm AB i Värmdö
Göteborg
Projektledare inom miljöteknik och avfallshantering ♻️
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Wrknest AB i Göteborg
Stockholm
Arbetsledare inom Anläggningsbetong
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Nordiska Bemanningsgruppen AB i Stockholm
Solna
Driftområdeskontrollant inom vägunderhåll
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Adecco Sweden AB i Solna
Stockholm
Rover Grupo söker Arbetsledare Betong
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Isaksson Rekrytering & Bemanning AB i Stockholm
Kiruna
Site Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, gruvbrytning och metallproduktion på Randstad AB i Kiruna
Stockholm
Avdelningschef - områdespåverkan miljö
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Qflow Group AB i Stockholm
Luleå
Platschef till NYAB Infrastruktur!
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på NYAB Sverige AB i Luleå
Luleå
Arbetsledare till NYAB Infrastruktur!
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på NYAB Sverige AB i Luleå
Hallstahammar
Arbetsledare Park till Gata/park-avdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Hallstahammars kommun i Hallstahammar
Hallstahammar
Arbetsledare Gata till Gata/park-avdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Hallstahammars kommun i Hallstahammar
Västerås
site Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Linxon Sweden AB i Västerås
Umeå
Arbetsledare mark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på PEAB Sverige AB i Umeå
Gällivare
Vi söker en duktig fälttekniker till LN Industrimontage i Gällivare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, gruvbrytning och metallproduktion på Nordisk kompetens AB i Gällivare
Luleå
Arbetsledare inom Mark och Anläggning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Nordisk kompetens AB i Luleå