Lön arbetsledare, mureri 2024

- Lönestatistik för en arbetsledare, mureriVad tjänar en arbetsledare, mureri i månaden? Medellönen för 2024 är:

44 700 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 39000 kronor i yrket medan männen har en lön på 45400 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 44700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som arbetsledare, mureri.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en arbetsledare, mureri i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 44700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en arbetsledare, mureri

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 268 kronor.

Dagslön för en arbetsledare, mureri

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2129 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en arbetsledare, mureri kvar i lön efter skatt? En arbetsledare, mureri får ut 30 442 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 44 700 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 702 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 245 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 28 kronor
Lönen efter skatt 30 442 kronor


Sök lediga jobb som arbetsledare, mureri

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som arbetsledare, mureri eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Eskilstuna på Intenso Teknikrekrytering AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Göteborg
Arbetsledare

Ledigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på BJS BYGG AB i Göteborg

Läs om jobbet
Gävle
Montageledare El till vår Projektavdelning

Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Billerud Skog & Industri AB i Gävle

Läs om jobbet
Flen
Flens kommun söker en arbetsledare

Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Flens kommun i Flen

Läs om jobbet

Vad gör en arbetsledare, mureri?

Vi har inga detaljer kring vad en arbetsledare, mureri jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Leder och fördelar arbete på byggarbetsplats, anläggning eller gruva. Bevakar att maskiner och material finns på plats och samordnar arbete med underentreprenörer. Har ansvar för att arbetet utförs enligt gällande ritningar och anvisningar och för att säkerhetsföreskrifter följs. Har visst personalansvar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en arbetsledare, mureri i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för arbetsledare, mureri skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 44700 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som arbetsledare, mureri? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 39000 kronor som arbetsledare, mureri medan männens lön är 45400 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som arbetsledare, mureri.

Lönestatistik för arbetsledare, mureri i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige42 200 kronor
Stockholm43 600 kronor
Östra Mellansverige41 600 kronor
Småland med öarna42 400 kronor
Sydsverige40 900 kronor
Västsverige45 800 kronor
Norra Mellansverige35 000 kronor
Mellersta Norrland41 800 kronor
Övre Norrland40 100 kronor


Hur många jobbar som arbetsledare, mureri i Sverige?

Det är totalt 15100 personer som idag är anställda som arbetsledare, mureri enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige15 100
Stockholm och Stockholms län4 400
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1 700
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län2 200
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en arbetsledare, mureri i lön i månaden?

Medellönen för en arbetsledare, mureri är 44700 kronor.

Hur många jobbar som arbetsledare, mureri i Sverige?

Det finns 15100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en arbetsledare, mureri?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 39000 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 45400 kronor.

Hur mycket betalar en arbetsledare, mureri i skatt?

En arbetsledare, mureri betalar i snitt 12975 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln arbetsledare, mureri in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som arbetsledare, mureri eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till arbetsledare, mureri

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Arbetsledare, anläggning Lön för en Arbetsledare, betongtillverkning Lön för en Arbetsledare, bilindustri Lön för en Arbetsledare, bokbinderi Lön för en Arbetsledare, bryggeri Lön för en Arbetsledare, bygg och anläggning Lön för en Arbetsledare, fotografiskaprodukter Lön för en Arbetsledare, frukt och grönsaksberedning Lön för en Arbetsledare, garnberedning Lön för en Arbetsledare, golv Lön för en Arbetsledare, gruvdrift Lön för en Arbetsledare, husbyggnad Lön för en Arbetsledare, kemiska och farmaceutiska produkter Lön för en Arbetsledare, konfektyr Lön för en Arbetsledare, kvarn Lön för en Arbetsledare, livsmedelsindustri Lön för en Arbetsledare, mejeriprodukter Lön för en Arbetsledare, metallarbete Lön för en Arbetsledare, montering Lön för en Arbetsledare, montering övrig tillverkning Lön för en Arbetsledare, mureri Lön för en Arbetsledare, måleri Lön för en Arbetsledare, packning, påfyllning och märkning Lön för en Arbetsledare, pappersbruk Lön för en Arbetsledare, pappersprodukter Lön för en Arbetsledare, rivning Lön för en Arbetsledare, ställningsbygge Lön för en Arbetsledare, textilfärgning Lön för en Arbetsledare, textilindustri Lön för en Arbetsledare, tillverkning Lön för en Arbetsledare, tobaksindustri Lön för en Arbetsledare, tryckeri Lön för en Arbetsledare, vävning och stickning Lön för en Bryggmästare Lön för en Brännmästare Lön för en Exportpackmästare Lön för en Faktor, tryckeri Lön för en Packmästare, maskin Lön för en Pappersmästare Lön för en Produktionsingenjör, bygg och anläggning Lön för en Rökerimästare Lön för en Slaktchef Lön för en Tryckerifaktor Lön för en Tvättmästare Lön för en Verkmästare, kemiteknik
Eskilstuna
Produktionsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Intenso Teknikrekrytering AB i Eskilstuna
Göteborg
Arbetsledare
Ledigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på BJS BYGG AB i Göteborg
Gävle
Montageledare El till vår Projektavdelning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Billerud Skog & Industri AB i Gävle
Flen
Flens kommun söker en arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Flens kommun i Flen
Skellefteå
Avdelningschef till en spännande och varierande bransch
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AB i Skellefteå
Göteborg
Arbetsledare inom markanläggning sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Sibe Construction AB i Göteborg
Göteborg
Arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på PEAB Sverige AB i Göteborg
Vallentuna
Odlings- och produktionschef till Blomsterboda
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Blomsterboda Sverige AB i Vallentuna
Varberg
Projektledare/Arbetsledare - Varberg
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Road Rental Scandinavia AB i Varberg
Västerås
Arbetsledare Västerås
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, ventilation på Recover Industriservice AB i Västerås
Solna
Arbetsledare inom El
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Itineraspa Scandinavia Filial i Solna
Gävle
Entrecon Consulting söker arbetsledare inom mark- och anläggning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på EntreCon Consulting AB i Gävle
Stenungsund
Arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på PEAB Sverige AB i Stenungsund
Karlskrona
Arbetsledare för Intransporter - Karlskrona
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på Simplex Bemanning AB i Karlskrona
Malmö
Serviceledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Xylem Water Solutions Global Services AB i Malmö
Eksjö
Eksjö Energi AB söker en arbetsledare till gatuavdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Eksjö kommun i Eksjö
Båstad
Arbetsledare inom El
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Lambertsson Sverige AB i Båstad
Gävle
Anläggare/arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Jobway AB i Gävle
Göteborg
Arbetsledare/platschef till Pollex AB i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Isaksson Rekrytering & Bemanning AB i Göteborg
Stockholm
Arbetsledare inom ventilation
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, ventilation på HR-Byrån i Mälardalen AB i Stockholm
Umeå
Arbetsledare Asfalt Entreprenad - Västerbotten
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Skanska Sverige AB i Umeå
Karlskrona
Arbetsledare för Intransporter - Karlskrona
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på Simplex Bemanning AB i Karlskrona
Stockholm
Arbetsledare inom Anläggningsbetong
Ledigt jobb som arbetsledare, anläggning på Nordiska Bemanningsgruppen AB i Stockholm
Göteborg
Arbetsledare till medelstort byggföretag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, husbyggnad på Sibe Construction AB i Göteborg
Stockholm
Arbetsledare Ban till Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Infranord AB i Stockholm
Stockholm
Arbetsledare till Top Drill
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Bravura Sverige AB i Stockholm
Karlskrona
Servicechef
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, vvs på Assemblin VS AB i Karlskrona
Knivsta
Arbetsledare inom mark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Prowork Bemanning AB i Knivsta
Enköping
Arbetsledare inom mark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Prowork Bemanning AB i Enköping
Eskilstuna
Arbetsledare inom mark
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, anläggning på Prowork Bemanning AB i Eskilstuna