Lönestatistik för en arbetsledare, garnberedning 2023

Vad tjänar en arbetsledare, garnberedning i månaden? Medellönen är 41400 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 39300 kronor i yrket medan männen har en lön på 41800 kronor. Se även arbetsledare, anläggning , arbetsledare, betongtillverkning och arbetsledare, bilindustri .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 41400 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som arbetsledare, garnberedning.

Medellön, snittlön eller medianlön för en arbetsledare, garnberedning?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 41400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln arbetsledare, garnberedning in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Samordnar, leder och följer upp arbete vid tillverkningsprocesser.”

Hur ser lönestatistiken ut för en arbetsledare, garnberedning i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för arbetsledare, garnberedning skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 41400 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 41400 kronor

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som arbetsledare, garnberedning? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 39300 kronor som arbetsledare, garnberedning medan männens lön är 41800 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 32400 kronor35300 kronor
2015 34300 kronor34800 kronor
2016 35000 kronor35600 kronor
2017 35400 kronor38700 kronor
2018 37900 kronor39700 kronor
2019 38200 kronor40100 kronor
2020 38700 kronor40500 kronor
2021 39300 kronor41800 kronor

Lönestatistik för arbetsledare, garnberedning i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige40200
Stockholm43100
Östra Mellansverige40400
Småland med öarna39000
Sydsverige39800
Västsverige40400
Norra Mellansverige38700
Mellersta Norrland39300
Övre Norrland40000

Hur många jobbar som arbetsledare, garnberedning i Sverige?

Det är totalt 8600 personer som idag är anställda som arbetsledare, garnberedning enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige8600
Stockholm och Stockholms län1000
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1400
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län1500
Blekinge och Skåne län1000
Hallands och Västra Götalands län2000
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län880
Västernorrlands och Jämtlands280
Västerbottens och Norrbottens län..

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en arbetsledare, garnberedning i lön i månaden?

Medellönen för en arbetsledare, garnberedning är 41400 kronor.

Hur många jobbar som arbetsledare, garnberedning i Sverige?

Det finns 8600 personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som arbetsledare, garnberedning eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till arbetsledare, garnberedning

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Arbetsledare, anläggning Lön för en Arbetsledare, betongtillverkning Lön för en Arbetsledare, bilindustri Lön för en Arbetsledare, bokbinderi Lön för en Arbetsledare, bryggeri Lön för en Arbetsledare, bygg och anläggning Lön för en Arbetsledare, fotografiskaprodukter Lön för en Arbetsledare, frukt och grönsaksberedning Lön för en Arbetsledare, garnberedning Lön för en Arbetsledare, golv Lön för en Arbetsledare, gruvdrift Lön för en Arbetsledare, husbyggnad Lön för en Arbetsledare, kemiska och farmaceutiska produkter Lön för en Arbetsledare, konfektyr Lön för en Arbetsledare, kvarn Lön för en Arbetsledare, livsmedelsindustri Lön för en Arbetsledare, mejeriprodukter Lön för en Arbetsledare, metallarbete Lön för en Arbetsledare, montering Lön för en Arbetsledare, montering övrig tillverkning Lön för en Arbetsledare, mureri Lön för en Arbetsledare, måleri Lön för en Arbetsledare, packning, påfyllning och märkning Lön för en Arbetsledare, pappersbruk Lön för en Arbetsledare, pappersprodukter Lön för en Arbetsledare, rivning Lön för en Arbetsledare, ställningsbygge Lön för en Arbetsledare, textilfärgning Lön för en Arbetsledare, textilindustri Lön för en Arbetsledare, tillverkning Lön för en Arbetsledare, tobaksindustri Lön för en Arbetsledare, tryckeri Lön för en Arbetsledare, vävning och stickning Lön för en Bryggmästare Lön för en Brännmästare Lön för en Exportpackmästare Lön för en Faktor, tryckeri Lön för en Packmästare, maskin Lön för en Pappersmästare Lön för en Produktionsingenjör, bygg och anläggning Lön för en Rökerimästare Lön för en Slaktchef Lön för en Tryckerifaktor Lön för en Tvättmästare Lön för en Verkmästare, kemiteknik
Kinda
Samordnare till hyveln
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning textil-träprod. på Södra Skogsägarna ekonomisk fören i Kinda
Sundsvall
Project Manager (Battery Module & PACK)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning kemiska produkter på Minnovation International AB i Sundsvall
Norrköping
Arbetsledare Mekanik
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Fiskeby Board AB i Norrköping
Mjölby
Produktionsledare till underhållsavdelningen på Toyota
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB i Mjölby
Gislaved
Gruppledare inom El till Trioworld
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning elektroniska prod. på OnePartnerGroup GGVV AB i Gislaved
Markaryd
Arbetsledare Underhåll
Ledigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Nibe AB i Markaryd
Skellefteå
Skiftchef
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning elektroniska prod. på Northvolt Ett AB i Skellefteå
Linköping
Leveransansvarig arbetsledare med svetskunskaper
Ledigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Ivarssons i Metsjö AB i Linköping
Upplands Väsby
Verkstadsarbetare sökes till Linjedon!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Uniflex Sverige AB i Upplands Väsby
Jönköping
Montageledare till VEÅ AB i Sävsjö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Eterni Sweden AB i Jönköping
Vårgårda
Verkmästare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Spridermaskiner AB i Vårgårda
Mjölby
Gruppchef Beredning Special Products, vikariat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB i Mjölby
Sala
Arbetsledare till Repro/tryckeri
Ledigt jobb som arbetsledare, tryckeri på Sala kommun i Sala
Ystad
Produktionsledare (arbetsledare) anstalten Ystad.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Kriminalvården i Ystad
Eslöv
Teamledare till Sekurit i Eslöv
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning elektroniska prod. på Adecco Sweden AB i Eslöv
Eskilstuna
Arbetsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Ikett Personalpartner AB i Eskilstuna
Köping
Teamleader till Hästens i Köping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning textil-träprod. på Manpower AB i Köping
Arvika
Produktionsledare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Procruitment AB i Arvika
Halmstad
Rekrytering av arbetsledare till vår kund 5 mil öster om Halmstad
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Lernia Bemanning AB i Halmstad
Helsingborg
Rekrytering av arbetsledare till vår kund 7 mil norr om Helsingborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Lernia Bemanning AB i Helsingborg
Markaryd
Rekrytering av arbetsledare till vår kund i Markaryd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Lernia Bemanning AB i Markaryd
Hässleholm
Rekrytering av arbetsledare till vår kund 4 mil norr om Hässleholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Lernia Bemanning AB i Hässleholm
Norrtälje
Produktionsledare till anstalten Norrtälje -Sommarvikariat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Kriminalvården i Norrtälje
Nacka
Material Flow Engineer
Ledigt jobb som arbetsledare, tillverkning elkrafttekniska prod. på Co-Worker Technology Sweden AB i Nacka
Norrköping
Arbetsledare inom montage
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Ikett Personalpartner AB i Norrköping
Upplands-Bro
Produktionsledare / Arbetsledare inom plåttillverkning i Kungsängen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på Ceka Metall AB i Upplands-Bro
Stockholm
Gruppchef till produktionsverksamhet på Lidingö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning kemiska produkter på Libera i Sverige AB i Stockholm
Ale
Dayshift supervisor
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, tillverkning kemiska produkter på Nouryon Pulp and Performance Chemicals AB i Ale
Gislaved
Teamledare till Ljungsarps mekaniska AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på OnePartnerGroup Borås AB i Gislaved
Ulricehamn
Teamledare till Ljungsarps mekaniska AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter på OnePartnerGroup Borås AB i Ulricehamn