Lön turbinreparatör 2024

- Lönestatistik för en turbinreparatörVad tjänar en turbinreparatör i månaden? Medellönen för 2024 är:

35 100 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 34400 kronor i yrket medan männen har en lön på 35100 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 35100 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som turbinreparatör.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en turbinreparatör i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 35100 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en turbinreparatör

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 210 kronor.

Dagslön för en turbinreparatör

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1671 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en turbinreparatör kvar i lön efter skatt? En turbinreparatör får ut 23 711 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 35 100 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 999 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 4 085 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 22 kronor
Lönen efter skatt 23 711 kronor


Sök lediga jobb som turbinreparatör

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som turbinreparatör eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Trosa på Gorm Service Group AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Linköping
Elmontör till företag i Norrköping

Ledigt jobb som maskinmontör på Adecco Sweden AB i Linköping

Läs om jobbet
Norrköping
Elmontör till företag i Norrköping

Ledigt jobb som maskinmontör på Adecco Sweden AB i Norrköping

Läs om jobbet
Norrköping
Underhållsmekaniker

Ledigt jobb som underhållsmekaniker på Lantmännen ek för i Norrköping

Läs om jobbet

Vad gör en turbinreparatör?

Vi har inga detaljer kring vad en turbinreparatör jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Installerar, reparerar och utför service på industrimaskiner och mekanisk utrustning. Underhåller och reparerar fartygsmotorer och andra motorer (utom motorfordons- och flygmotorer) samt rälsfordon.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en turbinreparatör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för turbinreparatör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 31900 kronor

 • Kommunalanställd: 33300 kronor

 • Regionanställd 33900 kronor

 • Privatanställd arbetare 35100 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som turbinreparatör?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som turbinreparatör.

Ungefär 28800 jobbar som underhållsmekaniker och maskinreparatörer i landet, av dessa är cirka 7 procent kvinnor och 93 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för underhållsmekaniker och maskinreparatörer det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

På fem års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att möjligheterna till arbete för underhållsmekaniker och maskinreparatörer kommer vara mycket stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som turbinreparatör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 34400 kronor som turbinreparatör medan männens lön är 35100 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som turbinreparatör.

Lönestatistik för turbinreparatör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige33 700 kronor
Stockholm31 900 kronor
Östra Mellansverige33 100 kronor
Småland med öarna32 300 kronor
Sydsverige34 700 kronor
Västsverige34 700 kronor
Norra Mellansverige34 100 kronor
Mellersta Norrland36 000 kronor
Övre Norrland33 100 kronor


Hur många jobbar som turbinreparatör i Sverige?

Det är totalt 29500 personer som idag är anställda som turbinreparatör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige29 500
Stockholm och Stockholms län4 300
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län4 100
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län2 900
Blekinge och Skåne län3 600
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län2 900
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en turbinreparatör i lön i månaden?

Medellönen för en turbinreparatör är 35100 kronor.

Hur många jobbar som turbinreparatör i Sverige?

Det finns 29500 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en turbinreparatör?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 34400 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 35100 kronor.

Hur mycket betalar en turbinreparatör i skatt?

En turbinreparatör betalar i snitt 10106 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln turbinreparatör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som turbinreparatör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till turbinreparatör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Arbetsfordonsreparatör Lön för en Autotekniker Lön för en Bildelsspecialist Lön för en Bilmekaniker Lön för en Bilmontör, reparation Lön för en Bilmotorreparatör Lön för en Bilreparatör Lön för en Bilreservdelsman Lön för en Biltekniker Lön för en Bussmekaniker Lön för en Bussreparatör Lön för en Båtmekaniker Lön för en Båtmotorreparatör Lön för en Cykelmekaniker Lön för en Cykelreparatör Lön för en Dieselmotorreparatör Lön för en Donkeyman Lön för en Fartygsreparatör Lön för en Flygmekaniker Lön för en Flygmotormekaniker Lön för en Flygmotorreparatör Lön för en Flygplansmekaniker Lön för en Flygplansmotormekaniker Lön för en Flygreparatör Lön för en Fordonsmekaniker Lön för en Fordonstekniker Lön för en Färdmekaniker, flyg Lön för en Godsvagnsmekaniker Lön för en Grävmaskinsreparatör Lön för en Helikoptermekaniker Lön för en Hissreparatör Lön för en Hisstekniker Lön för en Hydraulmontör Lön för en Hydraulreparatör Lön för en Industrimekaniker Lön för en Installationstekniker, maskiner o. mekanisk utrustning Lön för en Lastbilsmekaniker Lön för en Lastbilsreparatör Lön för en Lastvagnsmekaniker Lön för en Lokreparatör Lön för en Marinmekaniker Lön för en Maskinbyggare Lön för en Maskinelev, sjöfart Lön för en Maskinmekaniker, bilverkstad Lön för en Maskinmekaniker, övrig Lön för en Maskinmontör, installation, reparation Lön för en Maskinreparatör, industrimaskiner o. mekanisk utrustning Lön för en Maskinreparatör, lantbruks- o. anläggningsmaskiner Lön för en Maskintekniker, reparation o. service av fordon Lön för en Maskintekniker, reparation o. service av maskiner Lön för en Maskinuppsättare Lön för en Mopedreparatör Lön för en Motorcykelmekaniker Lön för en Motorcykelreparatör Lön för en Motorelev Lön för en Motorfordonsmekaniker Lön för en Motorfordonsreparatör Lön för en Motorman Lön för en Motormekaniker, bilverkstad Lön för en Motorreparatör, fordon Lön för en Motorreparatör, maskin Lön för en Motorskötare, fartyg Lön för en Oljedepåtekniker Lön för en Personbiltekniker Lön för en Personlig servicetekniker Lön för en Pumpmontör, installation, reparation Lön för en Pumpreparatör Lön för en Reparatör, arbetsfordon Lön för en Reparatör, cyklar Lön för en Reparatör, husvagnar Lön för en Reparatör, industrimaskiner Lön för en Reparatör, lastbilar Lön för en Reparatör, livflottar Lön för en Reparatör, motorfordon Lön för en Resemontör, maskin Lön för en Reservdelsbiträde Lön för en Reservdelsman, industri Lön för en Reservdelsman, lager Lön för en Reservdelsman, motorfordon Lön för en Reservdelsspecialist, lastbil Lön för en Reservdelsspecialist, maskin Lön för en Reservdelsspecialist, personbil Lön för en Robotmontör, reparation Lön för en Serviceman, bilverkstad Lön för en Servicemekaniker, bilverkstad Lön för en Servicemontör, industrimaskiner Lön för en Servicetekniker, brandredskap Lön för en Servicetekniker, hissar Lön för en Servicetekniker, livflottar Lön för en Servicetekniker, motorfordon Lön för en Servicetekniker, tappkranar Lön för en Servicetekniker, tåg Lön för en Servicetekniker, vindkraftverk Lön för en Skogsmaskinmekaniker Lön för en Snabbservicemekaniker, bilverkstad Lön för en Stationsmekaniker Lön för en Trailerreparatör Lön för en Traktormekaniker Lön för en Traktorreparatör Lön för en Truckreparatör Lön för en Turbinmontör, installation, reparation Lön för en Turbinreparatör Lön för en Tågtekniker Lön för en Underhållsmekaniker Lön för en Vagnmottagare Lön för en Vagnreparatör Lön för en Varvsarbetare, service mekanisk utrustning Lön för en Verkstadsägare, bilreparationer Lön för en Vindkraftstekniker
Trosa
Tungmekaniker inom expansivt företag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinmekaniker, industri/maskinmekaniker, varvsindustri på Gorm Service Group AB i Trosa
Linköping
Elmontör till företag i Norrköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinmontör på Adecco Sweden AB i Linköping
Norrköping
Elmontör till företag i Norrköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinmontör på Adecco Sweden AB i Norrköping
Norrköping
Underhållsmekaniker
Ledigt jobb som underhållsmekaniker på Lantmännen ek för i Norrköping
Älmhult
Servicetekniker rekryteras till AMS Sweden AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som resemontör, maskin på Eterni Sweden AB i Älmhult
Töreboda
Nearyou Söker underhållsmekaniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på NearYou Sverige AB i Töreboda
Växjö
Hydraultekniker till Växjö Hydraulservice
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hydraulreparatör på Eterni Sweden AB i Växjö
Alvesta
Hydraultekniker till Växjö Hydraulservice
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hydraulreparatör på Eterni Sweden AB i Alvesta
Ljungby
Hydraultekniker till Växjö Hydraulservice
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hydraulreparatör på Eterni Sweden AB i Ljungby
Falköping
Underhållstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på AB Effektiv Borås i Falköping
Göteborg
Reparatör till EuroMaint i Olskroken PSV
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som vagnreparatör, järnväg på Cleverex Bemanning AB i Göteborg
Malmö
Servicetekniker sökes till BAT i Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinreparatör, stationära på Jobandtalent Sweden AB i Malmö
Stockholm
Masttekniker - Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som installationstekniker på Btp Sweden AB i Stockholm
Helsingborg
Mekaniker sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på Ikett Personalpartner AB i Helsingborg
Trollhättan
Penetrant/FPI provare till GKN Aerospace
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som materialprovare på Skill Rekrytering & Bemanning AB i Trollhättan
Växjö
Nu söker vi en Underhållsmekaniker!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på TopWork Sverige AB i Växjö
Alvesta
Underhållsmekaniker till ständigt nattskift!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på TopWork Sverige AB i Alvesta
Stockholm
Resande tekniker till fartygsintegration och drift
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som fartygsreparatör på Procruitment AB i Stockholm
Kristianstad
Reparatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinreparatör på Swerock AB i Kristianstad
Södertälje
SJ Stockholmståg söker tågtekniker till Södertälje depå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicetekniker, tåg på SJ AB i Södertälje
Upplands-Bro
SJ Stockholmståg söker tågtekniker till Bro depå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicetekniker, tåg på SJ AB i Upplands-Bro
Stockholm
SJ Stockholmståg söker Tågtekniker till Älvsjö depå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som servicetekniker, tåg på SJ AB i Stockholm
Stockholm
Hisstekniker - Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kranmontör på Lassila & Tikanoja FM AB i Stockholm
Örkelljunga
Underhållstekniker till spännande företag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på TopWork Sverige AB i Örkelljunga
Gnosjö
Är du vår nästa Underhållsmekaniker? Se hit!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinmekaniker, industri/maskinmekaniker, varvsindustri på TopWork Sverige AB i Gnosjö
Perstorp
Är du vår nästa Underhållsmekaniker? Se hit!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på TopWork Sverige AB i Perstorp
Luleå
SSAB - Mekaniker Råjärn
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på SSAB Emea AB i Luleå
Håbo
Mekaniker
Ledigt jobb som underhållsmekaniker på Saint-Gobain Sweden AB i Håbo
Trollhättan
Virvelströmsprovare till GKN Aerospace
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som materialprovare på Skill Rekrytering & Bemanning AB i Trollhättan
Linköping
Underhållstekniker inom automation till välkänt industriföretag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som underhållsmekaniker på A Hub AB i Linköping