Lön teaterinspicient 2024

- Lönestatistik för en teaterinspicientVad tjänar en teaterinspicient i månaden? Medellönen för 2024 är:

32 200 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket har kvinnor en snittlön på 32300 kronor. Det saknas statistik för männens lön och det kan bero på att det finns för litet underlag.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 33300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som teaterinspicient.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en teaterinspicient i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 32200 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en teaterinspicient

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 193 kronor.

Dagslön för en teaterinspicient

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1533 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en teaterinspicient kvar i lön efter skatt? En teaterinspicient får ut 21 677 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 32 200 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 485 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 735 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 21 677 kronor


Sök lediga jobb som teaterinspicient

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 17 jobbannonser för lediga tjänster som teaterinspicient eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Kungsbacka på LN Personal AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Mölndal
Prototyptekniker till hygienföretag

Ledigt jobb som produktionsassistent, kultur på LN Personal AB i Mölndal

Läs om jobbet
Göteborg
Prototyptekniker till hygienföretag

Ledigt jobb som produktionsassistent, kultur på LN Personal AB i Göteborg

Läs om jobbet
Stockholm
Samordnare till gruppen för hemliga tvångsmedel

Ledigt jobb som produktionsteknisk samordnare på Säkerhetspolisen i Stockholm

Läs om jobbet

Vad gör en teaterinspicient?

Vi har inga detaljer kring vad en teaterinspicient jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Ansvarar för de praktiska detaljerna i arbetet med att sätta upp en teaterföreställning eller vid en inspelning. Ser till att personer och föremål finns på rätt plats vid rätt tidpunkt. Läser manus, antecknar önskemål om ljus, effekter, musik m.m. Handlägger licens- och royaltyfrågor.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en teaterinspicient i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för teaterinspicient skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 32200 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som teaterinspicient? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en teaterinspicient tjänar kvinnor i snitt 32300 kronor i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som teaterinspicient.

Lönestatistik för teaterinspicient i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige31 100 kronor
Stockholm30 500 kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som teaterinspicient i Sverige?

Det är totalt 700 personer som idag är anställda som teaterinspicient enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige700
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en teaterinspicient i lön i månaden?

Medellönen för en teaterinspicient är 32200 kronor.

Hur många jobbar som teaterinspicient i Sverige?

Det finns 700 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en teaterinspicient?

Månadslönen för en kvinna i det här yrket ligger på 32300 kronor. Någon statistik för männen finns inte. Det beror troligtvis på att för få män jobbar inom det här yrket.

Hur mycket betalar en teaterinspicient i skatt?

En teaterinspicient betalar i snitt 9239 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln teaterinspicient in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som teaterinspicient eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till teaterinspicient

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ackvisitör, rekvisitör Lön för en AD-assistent Lön för en Affärsdekoratör Lön för en A-fotograf Lön för en Akrobat Lön för en Arkivfotograf Lön för en Assistent, AD- Lön för en Ateljédekoratör Lön för en Ateljéfotograf Lön för en Attributör Lön för en B-fotograf Lön för en Bildbehandlare Lön för en Bildjournalist Lön för en Bildredigerare Lön för en Buktalare Lön för en Butiksinredare Lön för en Butikskommunikatör Lön för en Chefsdekoratör Lön för en Chefsfotograf Lön för en Cirkusartist Lön för en Clown Lön för en Dekorationschef Lön för en Dekorationsmålare, bygg Lön för en Dekoratör, affär Lön för en Dekoratör, inredning Lön för en Dekoratör, utställning Lön för en Dekormålare, film Lön för en Dekormålare, teater Lön för en Dekormålare, TV Lön för en Discjockey Lön för en Dockspelare Lön för en Dokumentärfotograf Lön för en Eldslukare Lön för en Entertainer Lön för en FAD (First assistant director) Lön för en Fakir Lön för en Filmare Lön för en Filmfotograf Lön för en Filminspicient Lön för en Filmmålare Lön för en Filmscripta Lön för en Flygfotograf Lön för en Fotograf Lön för en Fotografassistent Lön för en Frilansfotograf Lön för en Färgkonsult, inredning Lön för en Föreläsare Lön för en Gycklare Lön för en Heminredare Lön för en Heminredningskonsult Lön för en Home staging konsult Lön för en Home styling konsult Lön för en Illusionist Lön för en Imitatör Lön för en Industrifotograf Lön för en Inläsare Lön för en Inredare, övrig Lön för en Inredningsdesigner Lön för en Inredningskonsulent, övrig Lön för en Inredningskonsult, övrig Lön för en Inredningsritare Lön för en Inspelningsassistent Lön för en Inspicient Lön för en Institutionsfotograf Lön för en Jonglör Lön för en Kameraassistent, foto Lön för en Komiker Lön för en Konferencier Lön för en Konsult, färg- Lön för en Kostymassistent Lön för en Kostymmästare Lön för en Kostymör Lön för en Köksarkitekt Lön för en Lindansare Lön för en Ljudradioinspicient Lön för en Loggare Lön för en Modefotograf Lön för en Moderator Lön för en Museifotograf Lön för en Mässdekoratör Lön för en Naturfotograf Lön för en Nyhetsfotograf Lön för en Nyhetsuppläsare Lön för en Orkestervaktmästare Lön för en Passare Lön för en Porträttfotograf Lön för en Presentatör, radio, TV m.m. Lön för en Pressfotograf Lön för en Produktionsassistent, film, TV Lön för en Produktionssekreterare Lön för en Programannonsör Lön för en Programledare Lön för en Programpresentatör Lön för en Programsekreterare Lön för en Programtextare Lön för en Programvärd Lön för en Prompter Lön för en Påklädare Lön för en Redigerare Lön för en Regiassistent Lön för en Reklamdekoratör Lön för en Reklamfotograf Lön för en Rekvisitör Lön för en Rekvisitörsassistent Lön för en Reportagefotograf Lön för en Scendekoratör Lön för en Scenograf Lön för en Scenografassistent Lön för en Scripta Lön för en Sjukhusfotograf Lön för en Skolfotograf Lön för en Speaker Lön för en Stand-up-komiker Lön för en Statist Lön för en Stillbildsfotograf Lön för en Studioman Lön för en Stuntman Lön för en Stylist, inredning Lön för en Sufflör Lön för en Svärdslukare Lön för en Sändningsledare, TV Lön för en Tablåläggare, TV Lön för en Talboksinläsare Lön för en Taltidningsinläsare Lön för en Tatuerare Lön för en Teaterassistent Lön för en Teaterdekoratör Lön för en Teaterinspicient Lön för en Teatermålare Lön för en Tidningsinläsare Lön för en Trapetskonstnär Lön för en Trickfilmsfotograf Lön för en Trollkarl Lön för en TV-fotograf Lön för en TV-inspicient Lön för en TV-presentatör Lön för en TV-scripta Lön för en Varietéartist Lön för en Videofotograf Lön för en Visual merchandiser
Kungsbacka
Prototyptekniker till hygienföretag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsassistent, kultur på LN Personal AB i Kungsbacka
Mölndal
Prototyptekniker till hygienföretag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsassistent, kultur på LN Personal AB i Mölndal
Göteborg
Prototyptekniker till hygienföretag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsassistent, kultur på LN Personal AB i Göteborg
Stockholm
Samordnare till gruppen för hemliga tvångsmedel
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsteknisk samordnare på Säkerhetspolisen i Stockholm
Tyresö
Projektkoordinator till Lyko Production
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsassistent, kultur på Lyko Group AB (publ) i Tyresö
Härryda
Produktion Kontaktlinser
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsassistent, kultur på Multilens AB i Härryda
Västerås
Global Technical Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsteknisk samordnare på Hitachi Energy Sweden AB i Västerås
Oskarshamn
Industrikoordinator | Oskarshamn
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som platskoordinator på Lernia Bemanning AB i Oskarshamn
Karlskrona
Produktionshandläggare sökes till Markverkstad Syd
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsassistent, kultur på Försvarsmakten i Karlskrona
Jönköping
Driftskoordinator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionskoordinator på Bring E-commerce & Logistics AB i Jönköping
Malmö
Malmö Opera söker en inspicient!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som teaterinspicient på Malmö Opera och Musikteater AB i Malmö
Härryda
Servicekoordinator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionskoordinator på Busch Vakuumteknik AB i Härryda
Göteborg
Produktionspersonal till Kungsbacka
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionskoordinator på Agillo AB i Göteborg
Malmö
Production Specialist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionskoordinator på Randstad AB i Malmö
Luleå
Produktionsmedarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsassistent, kultur på Säljpoolen i Sverige AB i Luleå
Västerås
Technical Coordinator/Lead Engineer-flatness measurement & control systems
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktionsteknisk samordnare på ABB AB i Västerås
Skellefteå
Koordinator tjänst deltid i Skellefteå med omnejd
Ledigt jobb som platskoordinator på Inmost Invest AB i Skellefteå