Lön reklamproducent 2024

- Lönestatistik för en reklamproducentVad tjänar en reklamproducent i månaden? Medellönen för 2024 är:

48 800 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 45500 kronor i yrket medan männen har en lön på 52800 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 48800 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som reklamproducent.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en reklamproducent i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 48800 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en reklamproducent

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 292 kronor.

Dagslön för en reklamproducent

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2324 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en reklamproducent kvar i lön efter skatt? En reklamproducent får ut 33 316 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 48 800 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 8 429 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 740 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 31 kronor
Lönen efter skatt 33 316 kronor


Sök lediga jobb som reklamproducent

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som reklamproducent eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Stockholm på Alstom Transport AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Jobba som PPC-specialist på den soliga och vackra Medelhavsön Malta

Ledigt jobb som marknadsförare på Jobs Europe AB i

Läs om jobbet
🌞 Jobba som digital marknadsföringsagent i soliga Lissabon!

Ledigt jobb som marknadsförare på Jobs Europe AB i

Läs om jobbet
Solna
Global Social Media Manager

Ledigt jobb som marknadsförare på Dometic Holding AB i Solna

Läs om jobbet

Vad gör en reklamproducent?

Vi har inga detaljer kring vad en reklamproducent jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utvecklar, planerar och samordnar reklam­kampanjer och marknadsföringsstrategier. Samlar in, bearbetar och analyserar data om marknader. Gör prognoser om framtida marknader och trender samt ger råd om försäljningsstrategier. Bedömer marknaden för nya varor och tjänster. Identifierar och utvecklar marknadsmöjligheter för nya och befintliga varor och tjänster.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en reklamproducent i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för reklamproducent skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 45800 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 48800 kronorÄr det lätt att få jobb som reklamproducent?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som reklamproducent.

Ungefär 20400 jobbar som marknadsanalytiker och marknadsförare i landet, av dessa är cirka 54 procent kvinnor och 46 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för marknadsanalytiker och marknadsförare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för marknadsanalytiker och marknadsförare kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som reklamproducent? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 45500 kronor som reklamproducent medan männens lön är 52800 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som reklamproducent.

Lönestatistik för reklamproducent i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige47 400 kronor
Stockholm48 900 kronor
Östra Mellansverige45 600 kronor
Småland med öarna44 900 kronor
Sydsverige45 900 kronor
Västsverige45 200 kronor
Norra Mellansverige43 000 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som reklamproducent i Sverige?

Det är totalt 19200 personer som idag är anställda som reklamproducent enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige19 200
Stockholm och Stockholms län11 600
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län960
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län560
Blekinge och Skåne län2 000
Hallands och Västra Götalands län3 400
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en reklamproducent i lön i månaden?

Medellönen för en reklamproducent är 48800 kronor.

Hur många jobbar som reklamproducent i Sverige?

Det finns 19200 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en reklamproducent?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 45500 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 52800 kronor.

Hur mycket betalar en reklamproducent i skatt?

En reklamproducent betalar i snitt 14200 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln reklamproducent in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som reklamproducent eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till reklamproducent

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Annonsproducent Lön för en Besökschef Lön för en Bid Manager Lön för en Copywriter Lön för en Exportkonsult Lön för en Försäljningskonsult Lön för en Informationsansvarig Lön för en Informationsassistent, analys, planering, utformning Lön för en Informationskonsult Lön för en Informationssekreterare Lön för en Informatör Lön för en Katalogdesigner Lön för en Katalogman Lön för en Katalogredaktör Lön för en Kommunikationsstrateg Lön för en Kommunikatör, informatör Lön för en Konsult, export Lön för en Konsult, informations- Lön för en Konsult, marknads- Lön för en Konsult, marknadsföring Lön för en Konsult, media Lön för en Konsult, PR Lön för en Konsult, reklam Lön för en Labelmanager Lön för en Marketingman Lön för en Marknadsanalytiker Lön för en Marknadsförare, analytiker Lön för en Marknadsföringskonsult Lön för en Marknadsingenjör Lön för en Marknadskommunikatör Lön för en Marknadskonsult Lön för en Marknadskoordinator Lön för en Marknadsplanerare Lön för en Marknadsstrateg Lön för en Marknadsstrategiker Lön för en Marknadsundersökare, analytiker Lön för en Marknadsutvecklare Lön för en Mediakonsulent Lön för en Mediakonsult Lön för en Mediaplanerare Lön för en Medieanalytiker Lön för en Pressekreterare Lön för en Pressinformatör Lön för en PR-konsult Lön för en PR-kvinna Lön för en PR-man Lön för en Produktchef, marknadsföring Lön för en Projektledare, mediabyrå Lön för en Projektledare, reklam Lön för en Reklamansvarig Lön för en Reklamkonsulent Lön för en Reklamkonsult Lön för en Reklamman Lön för en Reklamproducent Lön för en Reklamprojektledare Lön för en Reklamredaktör Lön för en Research executive, marknadskommunikation Lön för en Sales promotionman
Stockholm
Senior Bid Engineer - 452790
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som anbudsansvarig/bid manager på Alstom Transport AB i Stockholm
Jobba som PPC-specialist på den soliga och vackra Medelhavsön Malta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Jobs Europe AB i
🌞 Jobba som digital marknadsföringsagent i soliga Lissabon!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Jobs Europe AB i
Solna
Global Social Media Manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Dometic Holding AB i Solna
Luleå
Senior Data Analyst – Luleå heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som dataanalytiker på Modernera AB i Luleå
Stockholm
Senior Data Analyst – Stockholm heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som dataanalytiker på Modernera AB i Stockholm
Dutch Marketing Consultant to sunny Barcelona
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Lansera AB i
Göteborg
Social Media Manager till Forever Living, Göteborg
Ledigt jobb som marknadsförare på Jerrie AB i Göteborg
Stockholm
Ipsos in Sweden is looking for a Data Analyst
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsundersökare på Ipsos AB i Stockholm
German Marketing Consultant - Google Ads Products
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Lansera AB i
Älmhult
Marketing & Communications Communicator
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskommunikatör på IKEA of Sweden AB i Älmhult
Stockholm
Leveransplaneansvarig – Blomsterboda, Vallentuna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som produktchef, marknadsföring på Rl Future Management AB i Stockholm
Lund
Head of Process Sales
Ledigt jobb som marknadsanalytiker på Alfa Laval Technologies AB i Lund
Helsingborg
INTRESSEANMÄLAN – Marknadsföring & kommunikation
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskommunikatör på Poolia Sverige AB i Helsingborg
Växjö
Marketing Coordinator
Ledigt jobb som marknadskoordinator på Emengo International AB i Växjö
Malmö
Social Media Manager
Ledigt jobb som marknadsförare på Estetik Centrum Sverige AB i Malmö
Huddinge
Marknadsförare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på DM TAK AB i Huddinge
Stockholm
Sales and Marketing Representative part-time to Velroq!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Academic Work Sweden AB i Stockholm
Swedish Marketing Consultant for Google Ads Products - Spain
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Meet a Group international AB i
Stockholm
Jobba med mobilen - Starta idag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsundersökare på proActive Research Sweden i Stockholm
Swedish Marketing Consultant for Google Ads Products - Spain
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Lansera AB i
Dags för en ny utmaning? Flytta till Barcelona!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadsförare på Effective Communication Dnr AB i
Stockholm
Commuication manager
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskommunikatör på Minnovation International AB i Stockholm
Stockholm
Shopper Marketing Manager
Ledigt jobb som marknadsförare på Made for Business Nordic AB i Stockholm
Västerås
Konsult inom CE-märkning, Maskinsäkerhet, Processäkerhet & Arbetsmiljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskonsult på AFRY AB i Västerås
Karlstad
Konsult inom CE-märkning, Maskinsäkerhet, Processäkerhet & Arbetsmiljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskonsult på AFRY AB i Karlstad
Stockholm
Konsult inom CE-märkning, Maskinsäkerhet, Processäkerhet & Arbetsmiljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskonsult på AFRY AB i Stockholm
Stockholm
Junior Social E-Commerce Associate - Asia
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskoordinator på 107 Years AB i Stockholm
Ludvika
Konsult inom CE-märkning, Maskinsäkerhet, Processäkerhet & Arbetsmiljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskonsult på AFRY AB i Ludvika
Falun
Konsult inom CE-märkning, Maskinsäkerhet, Processäkerhet & Arbetsmiljö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som marknadskonsult på AFRY AB i Falun