Lön katalogredaktör 2024

- Lönestatistik för en katalogredaktörVad tjänar en katalogredaktör i månaden? Medellönen för 2024 är:

43 300 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 42800 kronor i yrket medan männen har en lön på 44700 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 44700 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som katalogredaktör.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en katalogredaktör i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 43300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en katalogredaktör

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 259 kronor.

Dagslön för en katalogredaktör

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2062 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en katalogredaktör kvar i lön efter skatt? En katalogredaktör får ut 29 460 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 43 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 7 454 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 076 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 27 kronor
Lönen efter skatt 29 460 kronor


Sök lediga jobb som katalogredaktör

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som katalogredaktör eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Haninge på Haninge kommun. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Skurup
Kommuninformatör

Ledigt jobb som informatör/kommunikatör på Skurups kommun i Skurup

Läs om jobbet
Sundsvall
Innehållsproducent

Ledigt jobb som informatör/kommunikatör på Sundsvalls kommun i Sundsvall

Läs om jobbet
Uppsala
Kommunikatör till Centrum för hälsoekonomisk forskning

Ledigt jobb som informatör/kommunikatör på Uppsala Universitet i Uppsala

Läs om jobbet

Vad gör en katalogredaktör?

Vi har inga detaljer kring vad en katalogredaktör jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Planerar, utvecklar, genomför och utvärderar informations- och kommunikationsstrategier om företags- eller organisations mål, policy, verk­samhet, resultat och aktuella händelser. Utformar informationsinnehåll.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en katalogredaktör i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för katalogredaktör skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 42600 kronor

 • Kommunalanställd: 38900 kronor

 • Regionanställd 40600 kronor

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 44700 kronorÄr det lätt att få jobb som katalogredaktör?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som katalogredaktör.

Ungefär 19500 jobbar som informatörer, kommunikatörer och pr-specialister i landet, av dessa är cirka 68 procent kvinnor och 32 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för informatörer, kommunikatörer och pr-specialister det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för informatörer, kommunikatörer och pr-specialister kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som katalogredaktör? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 42800 kronor som katalogredaktör medan männens lön är 44700 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som katalogredaktör.

Lönestatistik för katalogredaktör i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige42 200 kronor
Stockholm45 100 kronor
Östra Mellansverige39 200 kronor
Småland med öarna41 500 kronor
Sydsverige40 400 kronor
Västsverige39 900 kronor
Norra Mellansverige37 900 kronor
Mellersta Norrland37 800 kronor
Övre Norrland35 700 kronor


Hur många jobbar som katalogredaktör i Sverige?

Det är totalt 17700 personer som idag är anställda som katalogredaktör enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige17 700
Stockholm och Stockholms län8 600
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1 600
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län960
Blekinge och Skåne län2 100
Hallands och Västra Götalands län2 600
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län760
Västernorrlands och Jämtlands380
Västerbottens och Norrbottens län590

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en katalogredaktör i lön i månaden?

Medellönen för en katalogredaktör är 43300 kronor.

Hur många jobbar som katalogredaktör i Sverige?

Det finns 17700 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en katalogredaktör?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 42800 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 44700 kronor.

Hur mycket betalar en katalogredaktör i skatt?

En katalogredaktör betalar i snitt 12557 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln katalogredaktör in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som katalogredaktör eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till katalogredaktör

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Annonsproducent Lön för en Besökschef Lön för en Bid Manager Lön för en Copywriter Lön för en Exportkonsult Lön för en Försäljningskonsult Lön för en Informationsansvarig Lön för en Informationsassistent, analys, planering, utformning Lön för en Informationskonsult Lön för en Informationssekreterare Lön för en Informatör Lön för en Katalogdesigner Lön för en Katalogman Lön för en Katalogredaktör Lön för en Kommunikationsstrateg Lön för en Kommunikatör, informatör Lön för en Konsult, export Lön för en Konsult, informations- Lön för en Konsult, marknads- Lön för en Konsult, marknadsföring Lön för en Konsult, media Lön för en Konsult, PR Lön för en Konsult, reklam Lön för en Labelmanager Lön för en Marketingman Lön för en Marknadsanalytiker Lön för en Marknadsförare, analytiker Lön för en Marknadsföringskonsult Lön för en Marknadsingenjör Lön för en Marknadskommunikatör Lön för en Marknadskonsult Lön för en Marknadskoordinator Lön för en Marknadsplanerare Lön för en Marknadsstrateg Lön för en Marknadsstrategiker Lön för en Marknadsundersökare, analytiker Lön för en Marknadsutvecklare Lön för en Mediakonsulent Lön för en Mediakonsult Lön för en Mediaplanerare Lön för en Medieanalytiker Lön för en Pressekreterare Lön för en Pressinformatör Lön för en PR-konsult Lön för en PR-kvinna Lön för en PR-man Lön för en Produktchef, marknadsföring Lön för en Projektledare, mediabyrå Lön för en Projektledare, reklam Lön för en Reklamansvarig Lön för en Reklamkonsulent Lön för en Reklamkonsult Lön för en Reklamman Lön för en Reklamproducent Lön för en Reklamprojektledare Lön för en Reklamredaktör Lön för en Research executive, marknadskommunikation Lön för en Sales promotionman
Haninge
Kommunikationsutvecklare i Haninge kommun
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Haninge kommun i Haninge
Skurup
Kommuninformatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Skurups kommun i Skurup
Sundsvall
Innehållsproducent
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Sundsvalls kommun i Sundsvall
Uppsala
Kommunikatör till Centrum för hälsoekonomisk forskning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Uppsala Universitet i Uppsala
Göteborg
Teknikinformatör till Berg Marin
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som teknikinformatör på Jobwise AB i Göteborg
Karlskrona
Teknikinformatör till Berg Marin
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som teknikinformatör på Jobwise AB i Karlskrona
Karlskrona
Teknikinformatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som teknikinformatör på NKT HV Cables AB i Karlskrona
Linköping
Teknikinformatör Gripen CD
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på SAAB AB i Linköping
Göteborg
Servicepersonal till Allum Köpcentrum i Partille, start 2 april
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Eventpersonal i Sverige AB i Göteborg
Stockholm
Personal till butiksöppning i Stockholm, start 22 februari
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Eventpersonal i Sverige AB i Stockholm
Örebro
Kommunikatör till Kommunikationsavdelningen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Örebro kommun i Örebro
Strömstad
2 st Informatörer/marinbiologer
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informationsassistent på Göteborgs Universitet i Strömstad
Uppsala
Givarservice söker extra personal
Ledigt jobb som informatör/kommunikatör på Trossamfundet Svenska Kyrkan i Uppsala
Uppsala
Givarservice söker medarbetare
Ledigt jobb som informatör/kommunikatör på Trossamfundet Svenska Kyrkan i Uppsala
Tranås
Kommunikationsstrateg-inriktning webb
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kommunikationsstrateg på Tranås kommun i Tranås
Tranås
Kommunikationsavdelningen: Kommunikationsstrateg digital inriktning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kommunikationsstrateg på Tranås kommun i Tranås
Tranås
Kommunikatör inriktning grafisk design
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Tranås kommun i Tranås
Jönköping
Kommunikatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på REGION JÖNKÖPINGS LÄN i Jönköping
Tranås
Kommunikationsavdelningen: Kommunikatör inriktning PR
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Tranås kommun i Tranås
Göteborg
Senior Teknikinformatör till Combitech i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som teknikinformatör på Combitech AB i Göteborg
Stockholm
Kommunikatör Sollentuna kommun
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Bemannia Kontor AB i Stockholm
Stockholm
Kommunikationsansvarig med fokus på varumärke och pressbearbetning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Actionaid International Sweden i Stockholm
Head of Internal Communication
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på AB SANDVIK Coromant i
Göteborg
Kommunikationsansvarig - med strategisk & operativ förmåga
Ledigt jobb som informatör/kommunikatör på Trafikverket i Göteborg
Eskilstuna
Intern kommunikation och employer branding
Ledigt jobb som informatör/kommunikatör på Swecon Anläggningsmaskiner AB i Eskilstuna
Stockholm
Kommunikatör med fokus på webb och digitala kanaler
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Stockholms kommun i Stockholm
Stockholm
Category Analyst to Skruf
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informationsassistent på The Place AB i Stockholm
Sundsvall
Kommunikatörer med styrelseuppdrag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på HSB Riksförbund Ekonomisk Fören i Sundsvall
Stockholm
Kommunikatör (tidsbegränsad anställning)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som informatör/kommunikatör på Stockholms Universitet i Stockholm
Göteborg
Kommunikationsstrateg med ansvar för att leda innehållsarbetet
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kommunikationsstrateg på Jämställdhetsmyndigheten i Göteborg