Lön lastmaskinskötare, gruva, stenbrott 2024

- Lönestatistik för en lastmaskinskötare, gruva, stenbrottVad tjänar en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i månaden? Medellönen för 2024 är:

33 000 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 31200 kronor i yrket medan männen har en lön på 33100 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 34400 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33000 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 198 kronor.

Dagslön för en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1571 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott kvar i lön efter skatt? En lastmaskinskötare, gruva, stenbrott får ut 22 238 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 33 000 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 627 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 831 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 21 kronor
Lönen efter skatt 22 238 kronor


Sök lediga jobb som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Mjölby på Mjölby kommun. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Örebro
Maskinförare

Ledigt jobb som grävmaskinförare på Karlssons Schakt & Anläggning AB i Örebro

Läs om jobbet
Norrköping
Hjullastarförare sökes till vår kund i Norrköping

Ledigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Lernia Bemanning AB i Norrköping

Läs om jobbet
Botkyrka
Grävmaskinförare

Ledigt jobb som grävmaskinförare på Permit Bygg AB i Botkyrka

Läs om jobbet

Vad gör en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott?

Vi har inga detaljer kring vad en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Kör maskiner för grävning, schaktning och lastning av till exempel jord, sten, grus och sand samt för beläggning av asfalt, betong m.m. Sköter och övervakar mudderverk och pålmaski­ner. Kör maskiner för gatusopning och snöröjning samt is- och pistmaskiner.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för lastmaskinskötare, gruva, stenbrott skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 34400 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 33000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott.

Ungefär 18800 jobbar som anläggningsmaskinförare i landet, av dessa är cirka 3 procent kvinnor och 97 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för anläggningsmaskinförare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för anläggningsmaskinförare kommer vara stora. Möjligheterna till arbete inom yrket ökar om du har relevanta certifikat, behörigheter eller yrkesbevis.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 31200 kronor som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott medan männens lön är 33100 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott.

Lönestatistik för lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige32 500 kronor
Stockholm31 400 kronor
Östra Mellansverige32 300 kronor
Småland med öarna30 000 kronor
Sydsverige33 200 kronor
Västsverige33 600 kronor
Norra Mellansverige31 700 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland35 300 kronor


Hur många jobbar som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län240
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län990

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i lön i månaden?

Medellönen för en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott är 33000 kronor.

Hur många jobbar som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 31200 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 33100 kronor.

Hur mycket betalar en lastmaskinskötare, gruva, stenbrott i skatt?

En lastmaskinskötare, gruva, stenbrott betalar i snitt 9479 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln lastmaskinskötare, gruva, stenbrott in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som lastmaskinskötare, gruva, stenbrott eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till lastmaskinskötare, gruva, stenbrott

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Anläggare, maskinförare Lön för en Anläggningsarbetare, maskinförare Lön för en Anläggningsmaskinförare Lön för en Asfaltarbetare, maskinförare Lön för en Asfaltmaskinförare Lön för en Asfaltmaskinist, maskinförare Lön för en Asfaltverksmaskinist, maskinförare Lön för en Asfaltverksskötare, maskinförare Lön för en Avisare Lön för en Avisningsmaskinförare Lön för en Avverkningsmaskinförare Lön för en Bandlastarförare Lön för en Bandschaktarförare Lön för en Bandtraktorförare Lön för en Barkmaskinskötare, skogsbruk Lön för en Beläggningsmaskinförare Lön för en Bergtruckförare Lön för en Brokranförare Lön för en Bromaskinist Lön för en Byggkranförare Lön för en Byggnadskranförare Lön för en Elevatorskötare Lön för en Flismaskinförare, skogsbruk Lön för en Färjvakt Lön för en Gaffeltruckförare Lön för en Gatumaskinförare Lön för en Godshissförare Lön för en Gruvtruckförare Lön för en Grävlastarförare, anläggning Lön för en Grävmaskinförare Lön för en Grävmaskinförare, skogsbruk Lön för en Grävmaskinist Lön för en Hamnarbetare, truckförare Lön för en Hissförare, godshiss Lön för en Hjullastarförare Lön för en Isarbetare, tillverkning Lön för en Ismaskinförare Lön för en Kranförare Lön för en Lantarbetare, maskinförare Lön för en Lastmaskinförare Lön för en Lastmaskinskötare, gruva, stenbrott Lön för en Liftbiträde Lön för en Liftmaskinist Lön för en Liftskötare Lön för en Liftvärd Lön för en Linbaneskötare Lön för en Lyftkranförare Lön för en Markberedningsförare, skogsbruk Lön för en Maskinbarkare, skogsbruk Lön för en Maskinförare, anläggning Lön för en Maskinförare, lantbruk Lön för en Maskinförare, renhållning Lön för en Maskinförare, skogsbruk Lön för en Maskinförare, täckdikning Lön för en Maskinist, bro, sluss Lön för en Maskinist, gräv- Lön för en Maskinist, lift- Lön för en Mobilkranförare Lön för en Mudderverksskötare Lön för en Muddringsmaskinförare Lön för en Parkpistare Lön för en Pistmaskinförare Lön för en Pontonkranförare Lön för en Portalkranförare Lön för en Processorförare, skogsbruk Lön för en Pålmaskinförare Lön för en Renhållningsmaskinförare Lön för en Rivningsarbetare, maskinförare Lön för en Schaktvagnförare Lön för en Skidliftskötare Lön för en Skogsarbetare, maskinförare Lön för en Skogsavverkare, maskinförare Lön för en Skogsentreprenör Lön för en Skogsmaskinförare Lön för en Skogstraktorförare Lön för en Skotarförare, skogsbruk Lön för en Skördarförare, skogsbruk Lön för en Slussmaskinist Lön för en Snöröjare, maskin Lön för en Snöröjningsledare, Fältmästare Lön för en Sopmaskinförare Lön för en Spelskötare Lön för en Stuveriarbetare, truckförare Lön för en Teleskoptruckförare, anläggning Lön för en Telferförare Lön för en Terminalarbetare, truckförare Lön för en Tornkranförare Lön för en Torvmaskinförare Lön för en Traktorförare, industri Lön för en Traktorförare, lantbruk Lön för en Traktorförare, skogsbruk Lön för en Traktorförare, snöröjning Lön för en Transportörskötare Lön för en Traversförare Lön för en Truckförare, berg- eller gruvtruck Lön för en Truckförare, lyfttruck Lön för en Truckoperatör Lön för en Utlastare Lön för en Vinschman Lön för en Väghyvelförare Lön för en Väghyvelmaskinförare Lön för en Vägmaskinförare Lön för en Vältförare
Mjölby
Lastmaskinsförare till Samhällsbyggnadsförvaltningen
Ledigt jobb som lastmaskinförare på Mjölby kommun i Mjölby
Örebro
Maskinförare
Ledigt jobb som grävmaskinförare på Karlssons Schakt & Anläggning AB i Örebro
Norrköping
Hjullastarförare sökes till vår kund i Norrköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Lernia Bemanning AB i Norrköping
Botkyrka
Grävmaskinförare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som grävmaskinförare på Permit Bygg AB i Botkyrka
Nacka
Vi söker C-Chaufförer inom återvinning i Nacka - Heltid!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som renhållningsmaskinförare på Simplex Bemanning AB i Nacka
Smedjebacken
Nu söker vi hjullastarförare till vår kund i Smedjebacken
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Smedjebacken
Stockholm
Hjullastarförare sökes till anläggning i Länna!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Rekryteringsgruppen i Stockholm AB i Stockholm
Göteborg
Hjullastarförare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på LN Personal AB i Göteborg
Kungälv
Hjullastarförare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på LN Personal AB i Kungälv
Huddinge
Miljöarbetare sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som renhållningsmaskinförare på Prowork Bemanning AB i Huddinge
Stockholm
Miljöarbetare sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som renhållningsmaskinförare på Prowork Bemanning AB i Stockholm
Stockholm
Maskinförare sökes till kommande uppdrag
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Prowork Bemanning AB i Stockholm
Göteborg
Maskinförare till APM Terminals, Heltid
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som beläggningsmaskinförare på Adecco Sweden AB i Göteborg
Staffanstorp
Grävmaskinist
Ledigt jobb som grävmaskinförare på Karved Sweden AB i Staffanstorp
Skellefteå
Sommarvikarier till transportavdelningen på Boliden Rönnskär
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Konsultia AB i Skellefteå
Tibro
Vi söker en skruvig maskinförare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Nr.1 Personalpartner AB i Tibro
Kristianstad
Självgående Grävmaskinist
Ledigt jobb som grävmaskinförare på WeeCan AB i Kristianstad
Norrköping
Hjullastarförare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som grävmaskinförare på Randstad AB i Norrköping
Lilla Edet
Hjullastarförare till Essity 2023
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på NearYou Borås 7H AB i Lilla Edet
Lilla Edet
Hjullastarförare till Essity 2023
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Premier Service Sverige AB i Lilla Edet
Gävle
Sommarjobb! Med eller utan erfarenhet till Stena Recycling!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hjullastarförare, godshantering på Lernia Bemanning AB i Gävle
Trosa
Grävmaskinförare Bergs Gård Trosa
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som grävmaskinförare på Bergs Gård Mark & Bygg AB i Trosa
Skellefteå
Grävmaskinsförare till Markbyggarna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som grävmaskinförare på Wikan Personal AB i Skellefteå
operating excavators
Ledigt jobb som grävmaskinförare på Bossov Entreprise i
Sundsvall
Maskinförare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som beläggningsmaskinförare på Sundsvall Energi AB i Sundsvall
Lastmaskinist/Processoperatör Spannmål
Ledigt jobb som lastmaskinförare på Lantmännen ek för i
Åre
Grävmaskinist
Ledigt jobb som grävmaskinförare på PKB Sweden AB i Åre
Norrköping
Maskinförare till Returpunkt Norrköping - semestervikariat
Ledigt jobb som renhållningsmaskinförare på Nodra AB i Norrköping
Ludvika
Grävmaskinist till Borrenergi AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som grävmaskinförare på Dala Borrenergi AB i Ludvika
Er du vår nye maskinfører i Haugesund?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som lastmaskinförare på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i