Lön glassarbetare 2023

- Lönestatistik för en glassarbetareVad tjänar en glassarbetare i månaden? Medellönen för 2023 är:

26 500 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 25200 kronor i yrket medan männen har en lön på 27300 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 30800 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som glassarbetare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en glassarbetare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 26500 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en glassarbetare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 159 kronor.

Dagslön för en glassarbetare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1262 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en glassarbetare kvar i lön efter skatt? En glassarbetare får ut 17 681 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 26 500 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 473 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 046 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 16 kronor
Lönen efter skatt 17 681 kronor


Sök lediga jobb som glassarbetare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 23 jobbannonser för lediga tjänster som glassarbetare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Varberg på OnePartnerGroup Halland AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Göteborg
Medarbetare till livsmedelsproduktion i Partille sökes!

Ledigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Adecco Sweden AB i Göteborg

Läs om jobbet
Partille
Medarbetare till livsmedelsproduktion i Partille sökes!

Ledigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Adecco Sweden AB i Partille

Läs om jobbet
Örkelljunga
Bagare till Continental Bakeries i Örkelljunga/Åsljunga

Ledigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Lernia Bemanning AB i Örkelljunga

Läs om jobbet

Vad gör en glassarbetare?

Vi har inga detaljer kring vad en glassarbetare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Styr och övervakar maskiner för behandling av mjölk samt för tillverkning av ost, smör och andra mejeriprodukter.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en glassarbetare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för glassarbetare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 26500 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som glassarbetare?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som glassarbetare.

Prognosen för maskinoperatörer inom tillverkning är en total prognos för maskinoperatörer, cement-, sten- och betongvaror, maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri, maskinoperatörer, plastindustri, operatörer inom sågverk, hyvleri och plywood m.m., maskinoperatörer, kemisktekniska och fotografiska produkter, maskinoperatörer, pappersvaruindustri, övriga maskinoperatörer, textil-, skinn- och läderindustri, maskinoperatörer, mejeri, övriga maskinoperatörer, livsmedelsindustri m.m., maskinoperatörer, gummiindustri, maskinoperatörer, kvarn-, bageri- och konfektyrindustri, maskinoperatörer, ytbehandling, valsverksoperatörer, maskinställare och maskinoperatörer, metallarbete, maskinsnickare och maskinoperatörer, träindustri, maskinoperatörer inom ytbehandling, trä, maskinoperatörer, blekning, färgning och tvättning, maskinoperatörer, påfyllning, packning och märkning, manuella ytbehandlare, trä, maskinoperatörer, farmaceutiska produkter. Ungefär 115000 jobbar som maskinoperatörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 21 procent kvinnor och 79 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för maskinoperatörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för maskinoperatörer inom tillverkning kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som glassarbetare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 25200 kronor som glassarbetare medan männens lön är 27300 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som glassarbetare.

Lönestatistik för glassarbetare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige27 600 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna33 100 kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige31 600 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland30 100 kronor


Hur många jobbar som glassarbetare i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som glassarbetare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län110
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län350
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län180

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en glassarbetare i lön i månaden?

Medellönen för en glassarbetare är 26500 kronor.

Hur många jobbar som glassarbetare i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en glassarbetare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 25200 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 27300 kronor.

Hur mycket betalar en glassarbetare i skatt?

En glassarbetare betalar i snitt 7536 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln glassarbetare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som glassarbetare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till glassarbetare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Aromblandare Lön för en Autoklavskötare, livsmedel Lön för en Avsynare, konfektyr Lön för en Avsynare, mejeriprodukter Lön för en Avsynare, tobaksvaror Lön för en Bageriarbetare Lön för en Bryggeriarbetare Lön för en Brygghusarbetare Lön för en Bränneriarbetare Lön för en Brännvinsbrännare Lön för en Charkarbetare, tillverkning Lön för en Charkuteriarbetare, tillverkning Lön för en Charkuterist, industriell tillverkning Lön för en Chokladarbetare Lön för en Cigarettarbetare Lön för en Cigarettekniker Lön för en Cigarrarbetare Lön för en Diffusionsskötare Lön för en Djurfoderberedare Lön för en Dragist, sötvaror Lön för en Extraherare, frukt- och grönsaksberedning Lön för en Extratörsoperatör, sockerindustri Lön för en Filéoperatör Lön för en Filéskärare Lön för en Fileterare Lön för en Fiskberedare Lön för en Fiskfabriksarbetare Lön för en Fiskmatberedare Lön för en Fiskrensare, konservering Lön för en Formare, choklad Lön för en Fruktpressare Lön för en Frörensare Lön för en Färdigmatlagare Lön för en Gelatinarbetare Lön för en Glassarbetare Lön för en Glassberedare Lön för en Glasstillverkare Lön för en Industribagare Lön för en Industrikock Lön för en Infrysare Lön för en Jäskällararbetare Lön för en Jästberedare Lön för en Kafferostare Lön för en Kakaorostare Lön för en Kampanjarbetare, sockerbruk Lön för en Karamellarbetare Lön för en Karamellformare Lön för en Karamellkokare Lön för en Kokare, sötvaror Lön för en Kolonnarbetare Lön för en Konfektyrarbetare Lön för en Konservarbetare, grönsaker Lön för en Konservarbetare, kött och fisk Lön för en Konservkokare Lön för en Kvarnarbetare Lön för en Kvarnmaskinskötare Lön för en Kvarnoperatör Lön för en Livsmedelsarbetare, bageri Lön för en Livsmedelsarbetare, kött o. fiskberedning Lön för en Livsmedelsarbetare, mejeriprodukter Lön för en Läskedrycksberedare Lön för en Margarinberedare Lön för en Marsipanberedare Lön för en Maskinförare, rosteri Lön för en Maskinoperatör, bageri Lön för en Maskinoperatör, bryggeri Lön för en Maskinoperatör, foder Lön för en Maskinoperatör, frukt- o. grönsaksberedning Lön för en Maskinoperatör, konservindustri Lön för en Maskinoperatör, kvarnindustri Lön för en Maskinoperatör, kött- och fiskberedning Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, bageri och konfektyr Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, bryggeri Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, frukt och grönsaker Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, kvarn Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, kött och fisk Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, mejeri Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, socker Lön för en Maskinoperatör, livsmedelsindustri, te, kaffe, kakao Lön för en Maskinoperatör, mejeri Lön för en Maskinoperatör, pastatillverkning Lön för en Maskinoperatör, sockerindustri Lön för en Maskinoperatör, te-, kaffe- o. kakaoberedning Lön för en Maskinoperatör, tobaksindustri Lön för en Maskinskötare, bageri Lön för en Maskinskötare, brödfabrik Lön för en Maskinskötare, glasstillverkning Lön för en Maskinskötare, margarintillverkning Lön för en Maskinskötare, mejeri Lön för en Maskinskötare, rosteri Lön för en Maskinskötare, tobaksindustri Lön för en Mejeriarbetare Lön för en Mjölnare Lön för en Musteriarbetare Lön för en Mältare Lön för en Nibsberedare Lön för en Oljepressare, oljeväxter Lön för en Ostarbetare Lön för en Osttillverkare Lön för en Potatismjölberedare Lön för en Processoperatör, bryggeri Lön för en Processoperatör, konfektyr Lön för en Processoperatör, kvarn Lön för en Processoperatör, margarintillverkning Lön för en Processoperatör, mejeriprodukter Lön för en Processoperatör, sockerindustri Lön för en Provtagare, mejeri Lön för en Raffinerare, sockerindustri Lön för en Rostare, kaffe Lön för en Rostare, mandel, nötter Lön för en Rosteriarbetare Lön för en RYO-tekniker Lön för en Råvaruberedare, konservindustri Lön för en Rökare, livsmedelsindustri Lön för en Saftberedare, sockerindustri Lön för en Saltare, konservtillverkning Lön för en Saturatör, sockerindustri Lön för en Senapsberedare Lön för en Siloarbetare Lön för en Silooperatör Lön för en Skärmaskinist, sockerindustri Lön för en Snusarbetare Lön för en Sockerberedare Lön för en Sockerbruksarbetare Lön för en Sockerkokare Lön för en Spannmålsarbetare Lön för en Spannmålstorkare Lön för en Spisbrödsarbetare Lön för en Spritberedare Lön för en Steriliserare, konservering Lön för en Såsberedare Lön för en Tappare, bryggeri Lön för en Tappmaskinskötare Lön för en Tobaksarbetare Lön för en Tobaksberedare Lön för en Torkskötare, kvarn Lön för en Torrmjölksarbetare Lön för en Trågare Lön för en Ugnsarbetare, bageri Lön för en Vinarbetare Lön för en Vinberedare Lön för en Vinmakare Lön för en Ysteriarbetare Lön för en Ysterioperatör Lön för en Ärtsorterare Lön för en Ättiksberedare
Varberg
Maskinoperatör i Varberg!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinskötare, mejeri på OnePartnerGroup Halland AB i Varberg
Göteborg
Medarbetare till livsmedelsproduktion i Partille sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Adecco Sweden AB i Göteborg
Partille
Medarbetare till livsmedelsproduktion i Partille sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Adecco Sweden AB i Partille
Örkelljunga
Bagare till Continental Bakeries i Örkelljunga/Åsljunga
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Lernia Bemanning AB i Örkelljunga
Motala
Medarbetare till livsmedelsproduktion sökes till vår kund Mixum i Motala
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Lernia Bemanning AB i Motala
Tibro
Vi söker Produktionsmedarbetare till Ljusgårda!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Nr.1 Personalpartner AB i Tibro
Produktionspersonal tvåskift 1 1 1
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Orkla Foods Sverige AB i
Stockholm
Maskinoperatör inom livsmedel sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, mejeri på Prowork Bemanning AB i Stockholm
Malmö
Studerande maskinoperatör/produktionsmedarbetare sökes till Skånemejerier!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinskötare, mejeri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Malmö
Malmö
Vi söker studerande processoperatörer till Skånemejerier!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som mejeriarbetare på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Malmö
Motala
Sommarpersonal till Mixum i Motala
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Lernia Bemanning AB i Motala
Motala
Sommarpersonal till Mixum i Motala
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Lernia Bemanning AB i Motala
Motala
Sommarpersonal till Mixum i Motala
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Lernia Bemanning AB i Motala
Burlöv
Studenter sökes till livsmedelsproduktion inom bageri!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Burlöv
Umeå
produktionsarbetare student
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som mejeriarbetare på Randstad AB i Umeå
Umeå
produktionsarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Randstad AB i Umeå
Helsingborg
Studenter för extrajobb inom produktion sökes till Mörarp!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Helsingborg
Göteborg
Personal till Livsmedelsindustrin i Göteborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Konsultia AB i Göteborg
Vimmerby
Förpackningsoperatör - Vimmerby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, mejeri på Arla Foods AB i Vimmerby
Göteborg
Medarbetare till livsmedelsproduktion i Partille sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Adecco Sweden AB i Göteborg
Linköping
Nu söker vi Processoperatörer till Cloetta i Linköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som processoperatör, mejeri på Jobandtalent People Sweden AB i Linköping
Motala
Extrajobb vid sidan av dina studier/ditt deltidsjobb på Mixum
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Lernia Bemanning AB i Motala
Göteborg
Sommararbetare till livsmedelsindustrin
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som livsmedelsarbetare, mejeri på Jovi Konsult AB i Göteborg