Lön tvålpilerare 2023

- Lönestatistik för en tvålpilerareVad tjänar en tvålpilerare i månaden? Medellönen för 2023 är:

33 900 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 33400 kronor i yrket medan männen har en lön på 34200 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 33900 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som tvålpilerare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en tvålpilerare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33900 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en tvålpilerare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 203 kronor.

Dagslön för en tvålpilerare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1614 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en tvålpilerare kvar i lön efter skatt? En tvålpilerare får ut 22 869 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 33 900 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 786 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 940 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 21 kronor
Lönen efter skatt 22 869 kronor


Sök lediga jobb som tvålpilerare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som tvålpilerare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Strängnäs på Randstad AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Malmö
Operatör Packaging

Ledigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Rechon Life Science AB i Malmö

Läs om jobbet
Klippan
Erfaren maskinoperatör - Läkemedelsindustrin

Ledigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Processbemanning Svenska AB i Klippan

Läs om jobbet
Perstorp
Maskinoperatör 4-skift - Perstorp

Ledigt jobb som maskinoperatör, hygienteknik på Processbemanning Svenska AB i Perstorp

Läs om jobbet

Vad gör en tvålpilerare?

Vi har inga detaljer kring vad en tvålpilerare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Styr och övervakar maskiner som bearbetar, blandar och formar kemikalier och andra ämnen för att framställa farmaceutiska produkter och hygienartiklar.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en tvålpilerare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för tvålpilerare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 33900 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som tvålpilerare?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som tvålpilerare.

Prognosen för maskinoperatörer inom tillverkning är en total prognos för maskinoperatörer, cement-, sten- och betongvaror, maskinoperatörer, kött- och fiskberedningsindustri, maskinoperatörer, plastindustri, operatörer inom sågverk, hyvleri och plywood m.m., maskinoperatörer, kemisktekniska och fotografiska produkter, maskinoperatörer, pappersvaruindustri, övriga maskinoperatörer, textil-, skinn- och läderindustri, maskinoperatörer, mejeri, övriga maskinoperatörer, livsmedelsindustri m.m., maskinoperatörer, gummiindustri, maskinoperatörer, kvarn-, bageri- och konfektyrindustri, maskinoperatörer, ytbehandling, valsverksoperatörer, maskinställare och maskinoperatörer, metallarbete, maskinsnickare och maskinoperatörer, träindustri, maskinoperatörer inom ytbehandling, trä, maskinoperatörer, blekning, färgning och tvättning, maskinoperatörer, påfyllning, packning och märkning, manuella ytbehandlare, trä, maskinoperatörer, farmaceutiska produkter. Ungefär 115000 jobbar som maskinoperatörer inom tillverkning i landet, av dessa är cirka 21 procent kvinnor och 79 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för maskinoperatörer inom tillverkning det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för maskinoperatörer inom tillverkning kommer vara stora. Yrket kräver oftast en gymnasieutbildning med relevant yrkesexamen, men inriktningen kan variera.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som tvålpilerare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 33400 kronor som tvålpilerare medan männens lön är 34200 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som tvålpilerare.

Lönestatistik för tvålpilerare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige33 700 kronor
Stockholm35 800 kronor
Östra Mellansverige31 500 kronor
Småland med öarna31 600 kronor
Sydsverige30 100 kronor
Västsverige34 900 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som tvålpilerare i Sverige?

Det är totalt 4700 personer som idag är anställda som tvålpilerare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige4 700
Stockholm och Stockholms län2 100
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län1 100
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län600
Hallands och Västra Götalands län700
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en tvålpilerare i lön i månaden?

Medellönen för en tvålpilerare är 33900 kronor.

Hur många jobbar som tvålpilerare i Sverige?

Det finns 4700 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en tvålpilerare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 33400 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 34200 kronor.

Hur mycket betalar en tvålpilerare i skatt?

En tvålpilerare betalar i snitt 9747 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln tvålpilerare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som tvålpilerare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till tvålpilerare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Ammoniakkokare Lön för en Ammunitionsarbetare Lön för en Asepttekniker Lön för en Avsynare, kemiska produkter Lön för en Batteriskötare, elektrokemi Lön för en Blandarskötare, läkemedel Lön för en Blandarskötare, sprängämnesindustri Lön för en Blandningsuppvägare, sprängämnesindustri Lön för en Destruktionsmaskinist Lön för en Dragerare Lön för en Dragist, läkemedelsindustri Lön för en Elektrofilterskötare Lön för en Farmaceutisk operatör Lön för en Filmskarvare Lön för en Filmtekniker, framkallning, kopiering Lön för en Fotoframkallare Lön för en Fotokopist Lön för en Fotolaborant Lön för en Fotolaboratoriearbetare Lön för en Fotolaboratoriebiträde Lön för en Fotoretuschör Lön för en Fototekniker, framkallning o. kopiering Lön för en Framkallare Lön för en Fyrverkeriarbetare Lön för en Granulerare Lön för en Hartskokare Lön för en Hygienteknisk operatör Lön för en Kassettkopist Lön för en Koksbrännare Lön för en Kolare, övrig Lön för en Kopieringsbiträde Lön för en Kopieringskontorist Lön för en Kopieringsmaskinskötare Lön för en Kopist, foto- Lön för en Kopist, ritbiträde Lön för en Krutbruksarbetare Lön för en Laboratorieassistent, fotolaboratorium Lön för en Laboratoriebiträde, fotolaboratorium Lön för en Lackkokare Lön för en Ljusformare Lön för en Ljuskopist Lön för en Ljusstöpare Lön för en Läkemedelsarbetare Lön för en Maskinist, destruktion Lön för en Maskinoperatör, CD-tillverkning Lön för en Maskinoperatör, fonogramtillverkning Lön för en Maskinoperatör, fotografiska produkter Lön för en Maskinoperatör, läkemedelsindustri Lön för en Maskinoperatör, sprängämnen Lön för en Mesabrännare Lön för en Mikrofilmare Lön för en Mikrokopist Lön för en Mörkrumsarbetare Lön för en Negativklippare Lön för en Punktskriftskopist Lön för en Pyrotekniker, tillverkning Lön för en Pyroteknisk arbetare Lön för en Retuschör, foto Lön för en Ritbiträde Lön för en Sprayare, kemisk industri Lön för en Sprängämnesarbetare Lön för en Tablettekniker, läkemedelsindustri Lön för en Tablettoperatör, läkemedelsindustri Lön för en Tjärkokare Lön för en Tvålkokare Lön för en Tvålmaskinskötare Lön för en Tvålpilerare Lön för en Tvättmedelsarbetare
Strängnäs
Förrådstekniker till Pfizer i Strängnäs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Randstad AB i Strängnäs
Malmö
Operatör Packaging
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Rechon Life Science AB i Malmö
Klippan
Erfaren maskinoperatör - Läkemedelsindustrin
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Processbemanning Svenska AB i Klippan
Perstorp
Maskinoperatör 4-skift - Perstorp
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, hygienteknik på Processbemanning Svenska AB i Perstorp
Södertälje
Produktionsmedarbetare till Astra Zeneca
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Jobandtalent People Sweden AB i Södertälje
Upplands-Bro
Processoperatörer till Brunna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Adecco Sweden AB i Upplands-Bro
Stockholm
💊Läkemedelsproduktion i Södertälje!💊
Ledigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Prodea Personal AB i Stockholm
Lomma
Maskinoperatör - Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, hygienteknik på Processbemanning Svenska AB i Lomma
Södertälje
Operatörer sökes till AstraZeneca Sweden Operations samt Sweden Biologics
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Logent AB i Södertälje
Stockholm
Processoperatör Packare Synare till läkemedelsföretag i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Academic Resource AB i Stockholm
Solna
Operativ processingenjör inom cellodling, Valneva
Ledigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Search4S Dustgoat AB i Solna
Helsingborg
Maskinoperatör sökes till Clemondo AB
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, hygienteknik på Uniflex Sverige AB i Helsingborg
Södertälje
Vill du arbeta på ett av världens största läkemedelsbolag?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Jobandtalent People Sweden AB i Södertälje
Södertälje
Operatör till kund i Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Jobandtalent People Sweden AB i Södertälje
Strängnäs
Operatör inom läkemedel sökes i Strängnäs!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Libera i Sverige AB i Strängnäs
Höganäs
Maskinoperatör till läkemedelsföretag - Ängelholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Processbemanning Svenska AB i Höganäs
Ängelholm
Maskinoperatör till läkemedelsföretag - Ängelholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Processbemanning Svenska AB i Ängelholm
Aneby
Jobba extra på vardagar och helger i Aneby med omnejd.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, hygienteknik på Uniflex Sverige AB i Aneby
Stockholm
Läkemedelsprocessoperatör
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Randstad AB i Stockholm
Södertälje
Känn vikten av ett livsviktigt arbete hos vår läkemedelskund i Södertälje!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Uniflex Sverige AB i Södertälje
Landskrona
Maskinoperatör med truckkort - Helsingborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, hygienteknik på Processbemanning Svenska AB i Landskrona
Helsingborg
Maskinoperatör med truckkort - Helsingborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, hygienteknik på Processbemanning Svenska AB i Helsingborg
Malmö
Avsynare till Läkemedelsproduktion
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Emploid AB i Malmö
Stockholm
Vi söker nu operatörer till läkemedelsföretaget Cepheid!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Uniflex Sverige AB i Stockholm
Södertälje
Maskinoperatörer sökes till Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Aditro Logistics Staffing AB i Södertälje
Södertälje
Medicinteknisk tillverkning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Novelmedic AB i Södertälje
Södertälje
Operatörer till välkänd kund i Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Manpower AB i Södertälje
Malmö
Maskinoperatör/Produktionsmedarbetare läkemedelsföretag Malmö
Ledigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Svenska Storesupport Bemanning AB i Malmö
Malmö
Avsynare - Malmö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Processbemanning Svenska AB i Malmö
Södertälje
💊Operatörer se hit! 💊
Ledigt jobb som maskinoperatör, läkemedel på Prodea Personal AB i Södertälje