Lön kanottränare 2023

- Lönestatistik för en kanottränareVad tjänar en kanottränare i månaden? Medellönen för 2023 är:

31 600 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 30600 kronor i yrket medan männen har en lön på 32900 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 33500 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som kanottränare.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en kanottränare i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 31600 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en kanottränare

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 189 kronor.

Dagslön för en kanottränare

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1505 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en kanottränare kvar i lön efter skatt? En kanottränare får ut 21 257 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 31 600 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 5 378 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 662 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 20 kronor
Lönen efter skatt 21 257 kronor


Sök lediga jobb som kanottränare

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som kanottränare eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Mora på Einar Sports AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Jönköping
SÖKES Gruppträningsinstruktör Fitness & Friends Nässjö

Ledigt jobb som instruktör/tränare inom specialidrott på Fitness & Friends by NERO AB i Jönköping

Läs om jobbet
Sandviken
Ledare för Knatteskutt i Sandviken - Rörelseaktivitet för 1-4 år HT23

Ledigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Sandviken

Läs om jobbet
Ronneby
Ridlärare/ridinstruktör, stallskötare.

Ledigt jobb som ridinstruktör/ridlärare på Ronneby Ryttarfören i Ronneby

Läs om jobbet

Vad gör en kanottränare?

Vi har inga detaljer kring vad en kanottränare jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Tränar och instruerar professionella idrottsutövare, amatörer och motionärer. Arrangerar, leder eller övervakar tävlingar och olika idrottsevenemang. Sätter poäng, kontrollerar utrustning och tävlingsplatser m.m.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en kanottränare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för kanottränare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd: 27900 kronor

 • Regionanställd 28400 kronor

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 32100 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som kanottränare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 30600 kronor som kanottränare medan männens lön är 32900 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som kanottränare.

Lönestatistik för kanottränare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige¤¤¤ kronor
Stockholm35 500 kronor
Östra Mellansverige32 500 kronor
Småland med öarna27 900 kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige24 500 kronor
Mellersta Norrland26 600 kronor
Övre Norrland30 100 kronor


Hur många jobbar som kanottränare i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som kanottränare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län5 000
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands160
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en kanottränare i lön i månaden?

Medellönen för en kanottränare är 31600 kronor.

Hur många jobbar som kanottränare i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en kanottränare?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 30600 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 32900 kronor.

Hur mycket betalar en kanottränare i skatt?

En kanottränare betalar i snitt 9060 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln kanottränare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Statistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som kanottränare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till kanottränare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Aerobicsinstruktör Lön för en Aktivitetsledare, fritidsaktivitet Lön för en Babysiminstruktör Lön för en Badmintontränare Lön för en Bandydomare Lön för en Bandyspelare Lön för en Banracingförare Lön för en Barn- och ungdomsledare Lön för en Barngymnastikledare Lön för en Barnkoloniledare Lön för en Barnkonsulent, församling Lön för en Barnkörledare Lön för en Barnledare, församling Lön för en Basketspelare Lön för en Baskettränare Lön för en Beridare Lön för en Bilförare, tävling Lön för en Bilrallyförare Lön för en Bordtennisspelare Lön för en Bordtennistränare Lön för en Boxningstränare Lön för en Brottningstränare Lön för en Coach, idrottsledare Lön för en Distriktsinstruktör, idrott Lön för en Distriktskonsulent, hälsoinformatör Lön för en Distriktskonsulent, idrott och sport Lön för en Distriktstränare Lön för en Domare, idrott Lön för en Dopingkontrollant Lön för en Dykinstruktör Lön för en Elitdomare Lön för en Enduroförare Lön för en Fallskärmsinstruktör Lön för en Fitnessinstruktör Lön för en Fotbollsdomare Lön för en Fotbollsinstruktör Lön för en Fotbollsledare Lön för en Fotbollsspelare Lön för en Fotbollstränare Lön för en Friidrottstränare Lön för en Friskvårdare Lön för en Friskvårdsinstruktör Lön för en Friskvårdskonsult Lön för en Friskvårdsledare Lön för en Friskvårdsterapeut Lön för en Fritidsassistent Lön för en Fritidsgårdsföreståndare Lön för en Fritidsinstruktör Lön för en Fritidskonsulent Lön för en Fritidsledare Lön för en Förbundstränare Lön för en Föreningsinstruktör Lön för en Församlingsassistent, skolbarn, ungdom, vuxna Lön för en Församlingspedagog Lön för en Galopptränare Lön för en Golfinstruktör Lön för en Golfinstruktör, friskvård Lön för en Golfspelare Lön för en Golftränare Lön för en Golftränare, friskvård Lön för en Gymföreståndare Lön för en Gymnastikinstruktör, motion Lön för en Gymnastikledare, motion Lön för en Gymnastiktränare Lön för en Gårdsföreståndare, fritidsgård Lön för en Handbollsdomare Lön för en Handbollsspelare Lön för en Hippolog Lön för en Hockeydomare Lön för en Hälsocoach Lön för en Hälsoinformatör Lön för en Hälsopedagog Lön för en Hälsorådgivare Lön för en Hälsostrateg Lön för en Hälsoupplysare Lön för en Hästdressör Lön för en Hästtränare Lön för en Hästutbildare, ospec Lön för en Idrottsdomare Lön för en Idrottsinstruktör Lön för en Idrottskonsulent Lön för en Idrottsledare Lön för en Idrottsman Lön för en Idrottspedagog Lön för en Idrottsproffs Lön för en Idrottstränare Lön för en Idrottstränare, motion Lön för en Idrottsutövare, professionell Lön för en Innebandydomare Lön för en Innebandyspelare Lön för en Innebandytränare Lön för en Instruktör, idrott Lön för en Ishockeydomare Lön för en Ishockeyspelare Lön för en Ishockeytränare Lön för en Jockey Lön för en Judotränare Lön för en Kanottränare Lön för en Karateinstruktör Lön för en Klubbtränare Lön för en Klätterinstruktör Lön för en Klätterinstruktör, friskvård Lön för en Konfirmandledare Lön för en Konståkningstränare Lön för en Lägerledare Lön för en Mc-förare, tävling Lön för en Meditationsledare Lön för en Miniorledare Lön för en Motionsinstruktör Lön för en Motionskonsulent Lön för en Motionsledare Lön för en Motocrossförare Lön för en Motorcykelförare, tävling Lön för en Pensionärskonsulent Lön för en Personlig tränare, friskvård Lön för en Professionell idrottsutövare Lön för en Projektledare, scoutverksamhet Lön för en Racerförare Lön för en Rallyförare Lön för en Ridinstruktör Lön för en Ridlärare Lön för en Ridskoleinstruktör Lön för en Ryttare Lön för en Salsainstruktör Lön för en Salsainstruktör, motion Lön för en Scoutledare Lön för en Seglarinstruktör Lön för en Simhoppsinstruktör Lön för en Siminstruktör Lön för en Simlärare, friskvård Lön för en Simskollärare, friskvård Lön för en Simtränare Lön för en Skidinstruktör Lön för en Skidlärare, friskvård Lön för en Skidtränare Lön för en Snowboardinstruktör, friskvård Lön för en Snowboardtränare Lön för en Spinninginstruktör Lön för en Sportchef Lön för en Sportledare Lön för en Stavgångsinstruktör Lön för en Stavgångsledare Lön för en Stiftskonsulent Lön för en Styrkeinstruktör Lön för en Tekniskt biträde, travbana Lön för en Tennisinstruktör Lön för en Tennisinstruktör, motion Lön för en Tennistränare Lön för en Travfunktionär Lön för en Travkusk Lön för en Travtränare Lön för en Tränare, idrott Lön för en Träningsinstruktör Lön för en Träningsledare Lön för en Tävlingsryttare Lön för en Ungdomsinstruktör, idrott Lön för en Ungdomskonsulent Lön för en Ungdomsledare Lön för en Ungdomssekreterare, fritidsverksamhet Lön för en Vattenaerobicsinstruktör Lön för en Vattengymnastikinstruktör Lön för en Vattenpolotränare Lön för en Viktväktarkonsulent Lön för en Workoutinstruktör Lön för en Yoga instruktör
Mora
Ledare för Knatteskutt i Mora - Rörelseaktivitet för barn 1-4 år HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Mora
Jönköping
SÖKES Gruppträningsinstruktör Fitness & Friends Nässjö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som instruktör/tränare inom specialidrott på Fitness & Friends by NERO AB i Jönköping
Sandviken
Ledare för Knatteskutt i Sandviken - Rörelseaktivitet för 1-4 år HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Sandviken
Ronneby
Ridlärare/ridinstruktör, stallskötare.
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ridinstruktör/ridlärare på Ronneby Ryttarfören i Ronneby
Göteborg
Gruppträningsinstruktör till sommaren 2023
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som personlig tränare/pt på Ving SVE AB i Göteborg
Luleå
Ledare för Knatteskutt i Luleå - Barnaktivitetsledare för 1-4 år HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Luleå
Gällivare
Ledare för Djungelgympa i Gällivare - Barngympaledare för barn 1-6 år HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Gällivare
Åre
Ledare för Djungelgympa i Åre - Barngympa för barn 1-6 år HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Åre
Hedemora
Ledare för Djungelgympa i Hedemora - Barngympa för barn 1-6 år HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Hedemora
Sundsvall
Ledare för Djungelgympa i Sundsvall - Barngympa för barn 1-6 år HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Sundsvall
Göteborg
Barnledare för Knatteskutt 1-4 år - Göteborg HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Göteborg
Göteborg
Fotbollsledare för barn 2-6 år - Göteborg VT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Göteborg
Göteborg
Gymnastikledare för barn 1-6 år - Göteborg HT23
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Göteborg
Österåker
Gymnastikledare för barn 1-6 år HT23-Åkersberga
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Österåker
Upplands Väsby
Gymnastikledare för barn 1-6 år HT23-Upplands Väsby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Upplands Väsby
Stockholm
Projektledare till Svenska Budo & Kampsportsförbundet!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottskonsulent på Performiq AB i Stockholm
Göteborg
Projektledare till Svenska Budo & Kampsportsförbundet!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottskonsulent på Performiq AB i Göteborg
Malmö
Projektledare till Svenska Budo & Kampsportsförbundet!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottskonsulent på Performiq AB i Malmö
Umeå
Projektledare till Svenska Budo & Kampsportsförbundet!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottskonsulent på Performiq AB i Umeå
Lund
Simlärare till Actic i Lund
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som instruktör/tränare inom specialidrott på Actic Sverige AB i Lund
Täby
Gymnastikledare för barn 1-6 år HT23-Täby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Täby
Täby
Barnledare för Knatteskutt 1-4 år HT23-Täby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Täby
Täby
Fotbollsledare för barn 2-6 år HT23-Täby
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Täby
Södertälje
Fotbollsledare för barn 2-6 år HT23-Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottsinstruktör/idrottstränare på Einar Sports AB i Södertälje
Södertälje
Barnledare för Knatteskutt 1-4 år HT23-Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Södertälje
Södertälje
Gymnastikledare för barn 1-6 år HT23-Södertälje
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som idrottspedagog på Einar Sports AB i Södertälje
Järfälla
Fotbollsledare för barn 2-6 år HT23-Järfälla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Järfälla
Järfälla
Barnledare för Knatteskutt 1-4 år HT23-Järfälla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Järfälla
Järfälla
Gymnastikledare för barn 1-6 år HT23-Järfälla
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Järfälla
Sundbyberg
Fotbollsledare för barn 2-6 år HT23-Sundbyberg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som ungdomsinstruktör/ungdomstränare på Einar Sports AB i Sundbyberg