Lönestatistik för en biografvaktmästare 2023

Vad tjänar en biografvaktmästare i månaden? Medellönen är 27600 kronor i månaden enligt 2023 års lönestatistik. I de fall då lönestatiken bygger på deltidsanställda har lönen räkntats upp till heltid. I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 26600 kronor i yrket medan männen har en lön på 27900 kronor. Se även affischbärare , affischklistrare och affischuppsättare .

För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är statsanställda som har den högsta lönen med i snitt 29000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som biografvaktmästare.

Medellön, snittlön eller medianlön för en biografvaktmästare?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 27600 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket. Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln biografvaktmästare in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre. Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.

Yrkeskategori för det här yrket

Lönen för det här yrket baseras på en bredare yrkeskatetegori där flera yrken ingår. Den bredare kategorin som just det här yrket tillhör har den här yrkesbeskrivningen.

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

“Samlar in, sorterar och delar ut post och paket m.m. Ansvarar för kontorsmaterial samt underhåller vissa kontorsmaskiner. Hjälper till vid omflyttningar. Utför enklare reparationer. Bär bagage på hotell. Tar emot entrébiljetter och ansvarar för gästers ytterkläder.”

Hur ser lönestatistiken ut för en biografvaktmästare i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för biografvaktmästare skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 29000 kronor

 • Kommunalanställd: 27200 kronor

 • Regionanställd 27500 kronor

 • Privatanställd arbetare 27300 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:

Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som biografvaktmästare? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 26600 kronor som biografvaktmästare medan männens lön är 27900 kronor.
År Medellön kvinnor Medellön män
2014 20100 kronor23900 kronor
2015 23100 kronor24300 kronor
2016 24300 kronor24700 kronor
2017 24200 kronor25300 kronor
2018 24500 kronor26300 kronor
2019 26700 kronor27100 kronor
2020 0 kronor27100 kronor
2021 26600 kronor27900 kronor

Lönestatistik för biografvaktmästare i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön 2020
Sverige27100
Stockholm28200
Östra Mellansverige28000
Småland med öarna26900
Sydsverige26800
Västsverige26200
Norra Mellansverige25300
Mellersta Norrland27200
Övre Norrland26300

Hur många jobbar som biografvaktmästare i Sverige?

Det är totalt 6000 personer som idag är anställda som biografvaktmästare enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige6000
Stockholm och Stockholms län1600
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län..
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län260
Blekinge och Skåne län..
Hallands och Västra Götalands län..
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län..
Västernorrlands och Jämtlands190
Västerbottens och Norrbottens län210

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en biografvaktmästare i lön i månaden?

Medellönen för en biografvaktmästare är 27600 kronor.

Hur många jobbar som biografvaktmästare i Sverige?

Det finns 6000 personer anställda i Sverige.


Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som biografvaktmästare eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner

Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Yrken relaterade till biografvaktmästare

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Affischbärare Lön för en Affischklistrare Lön för en Affischuppsättare Lön för en Affischör Lön för en Attraktionsförare Lön för en Attraktionsvärd Lön för en Auktionsbiträde Lön för en Auktionsmedhjälpare Lön för en Auktionsvaktmästare Lön för en Automatpåfyllare, varuautomater m.m. Lön för en Automatskötare, varor Lön för en Bagagevaktmästare Lön för en Bellboy Lön för en Biblioteksvaktmästare Lön för en Biljettmottagare Lön för en Biografvaktmästare Lön för en Biografvärd Lön för en Caddy Lön för en Dekalmontör Lön för en Distributionsassistent, tidning Lön för en Elmätaravläsare Lön för en Expeditionsassistent Lön för en Foajévaktmästare Lön för en Garderobiär Lön för en Garderobsarbetare Lön för en Garderobsvakt Lön för en Garderobsvaktmästare Lön för en Garderobsvärd Lön för en Grovarbetare, diverse Lön för en Gårdskarl Lön för en Hissförare, personhiss Lön för en Hotellvaktmästare Lön för en Institutionstekniker, vaktmästare Lön för en Karusellskötare Lön för en Kolportör Lön för en Kontorsvaktmästare Lön för en Kundvagnsuppsamlare Lön för en Licenskontrollant, TV Lön för en Likbärare Lön för en Museivaktmästare Lön för en Mynttömningspersonal Lön för en Mätaravläsare Lön för en Piccolo Lön för en Pickolo Lön för en Polletthämtare Lön för en Publikvärd Lön för en Reklamdistributör Lön för en Reklamutdelare Lön för en Reparatör, bingohall Lön för en Rockvaktmästare Lön för en Sandwichman Lön för en Servicetekniker, källvattenautomater Lön för en Sjukhusvaktmästare Lön för en Skidliftvärd Lön för en Skrivningsvakt Lön för en Skrivvakt Lön för en Snöläggare Lön för en Snötillverkare Lön för en Spelautomatskötare Lön för en Spelskötare, nöjespark Lön för en Tamburvaktmästare Lön för en Teatervaktmästare Lön för en Tentamensvakt Lön för en Tidningsbud Lön för en Tidningsdistributör Lön för en Tidningsförsäljare, lösnummer Lön för en Tidningsutbärare Lön för en Tidningsutdelare Lön för en Tivoliarbetare, biljetthanterare Lön för en Tivoliarbetare, maskinförare Lön för en Vaktmästare, biograf, teater Lön för en Vaktmästare, kontor Lön för en Vaktmästare, museum Lön för en Vaktmästare, sjukhus Lön för en Väderobservatör Lön för en Väderrapportör
Varberg
Sommarjobb vaktmästare till sommarsäsongen 2023
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hotellvaktmästare/piccolo på Varbergs Kusthotell AB i Varberg
Stockholm
Vaktmästare till Ubisoft
Ledigt jobb som kontorsvaktmästare på Rp Rekrytering Bemanning AB i Stockholm
Helsingborg
Transportör till Transportcentralen i Helsingborg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som sjukhusvaktmästare på REGION SKÅNE i Helsingborg
Stockholm
Handy(wo)man sökes!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Meet a Group international AB i Stockholm
Malmö
Kontorsvaktmästare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Arena Personal Sverige AB i Malmö
Stockholm
Vaktmästare/ möblerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som garderobiär/garderobvaktmästare på Münchenbryggeriet AB i Stockholm
Karlstad
Vi söker en servicetjänsteman med B-körkort
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Bemannia Kontor AB i Karlstad
Uppsala
Servicetekniker - tidsbegränsad anställning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Uppsala Universitet i Uppsala
Södertälje
Vaktmästare till Torekällberget
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Södertälje kommun i Södertälje
Stockholm
Vaktmästare på deltid sökes i Solna!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Uniflex Sverige AB i Stockholm
Jönköping
Vaktmästare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hotellvaktmästare/piccolo på Jula Hotell AB i Jönköping
Stenungsund
Möblerare till konferens
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hotellvaktmästare/piccolo på Nordic Choice Commercial Services AB i Stenungsund
Stockholm
Skolvaktmästare till Maltesholmsskolan
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Stockholms kommun i Stockholm
Sundsvall
Vaktmästare till Kostenheten, Sundsvall
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som sjukhusvaktmästare på REGION VÄSTERNORRLAND i Sundsvall
Stockholm
Vaktmästare till en kund i medborgarplatsen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Bemannia Kontor AB i Stockholm
Eda
Vaktmästare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som hotellvaktmästare/piccolo på Sommarvik AB i Eda
Stockholm
Vaktmästare till en kund i medborgarplatsen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Bemannia Kontor AB i Stockholm
Borås
Transportarbetare - timvikariat
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som sjukhusvaktmästare på VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN i Borås
Stockholm
Vaktmästare & Fastighetsskötare sökes till kommande uppdrag!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB i Stockholm
Stockholm
Ambulerande kontorsvaktmästare & receptionist sökes i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Manpower AB i Stockholm
Karlshamn
Semestervikarie till post och tryckeri
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Karlshamns kommun i Karlshamn
Ängelholm
Lokalvårdare till Lokalvårdsenhet i Ängelholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som sjukhusvaktmästare på REGION SKÅNE i Ängelholm
Stockholm
Är du händig och taggad på extrajobb och sommarjobb?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Four Fm AB i Stockholm
Malmö
Handyman/receptionist
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Manpower AB i Malmö
Stockholm
Söker vikarier för en vaktmästartjänst i Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Bemannia Kontor AB i Stockholm
Stockholm
Vaktmästare till Lidingö
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Bemannia Kontor AB i Stockholm
Jönköping
Vaktmästare/verkstadsresurs till industri lokalt i Jönköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på OnePartnerGroup Jönköping AB i Jönköping
Hässleholm
Vaktmästare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Hässleholms kommun i Hässleholm
Borlänge
Serviceman till lokalpolisområde Borlänge
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Polismyndigheten i Borlänge
Linköping
Sommarvikarie som vaktmästare inom Rättsmedicinalverket i Linköping
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som kontorsvaktmästare på Rättsmedicinalverket i Linköping