Lön telekommunikatör, försäljning callcenter 2023

- Lönestatistik för en telekommunikatör, försäljning callcenterVad tjänar en telekommunikatör, försäljning callcenter i månaden? Medellönen för 2023 är:

27 600 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 26700 kronor i yrket medan männen har en lön på 28200 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 28300 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som telekommunikatör, försäljning callcenter.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en telekommunikatör, försäljning callcenter i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 27600 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en telekommunikatör, försäljning callcenter

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 165 kronor.

Dagslön för en telekommunikatör, försäljning callcenter

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1314 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en telekommunikatör, försäljning callcenter kvar i lön efter skatt? En telekommunikatör, försäljning callcenter får ut 18 452 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 27 600 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 669 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 179 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 17 kronor
Lönen efter skatt 18 452 kronor


Sök lediga jobb som telekommunikatör, försäljning callcenter

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som telekommunikatör, försäljning callcenter eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Trosa på Getdet AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Strängnäs
Få Säljjobb Direkt

Ledigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Strängnäs

Läs om jobbet
Enköping
Få Säljjobb Direkt

Ledigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Enköping

Läs om jobbet
Danderyd
Få Säljjobb Direkt

Ledigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Danderyd

Läs om jobbet

Vad gör en telekommunikatör, försäljning callcenter?

Vi har inga detaljer kring vad en telekommunikatör, försäljning callcenter jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Säljer och förmedlar varor och tjänster per telefon till företag eller privatpersoner. Söker upp och värvar medlemmar eller bidragsgivare till organisationer.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en telekommunikatör, försäljning callcenter i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för telekommunikatör, försäljning callcenter skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 27600 kronorÄr det lätt att få jobb som telekommunikatör, försäljning callcenter?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som telekommunikatör, försäljning callcenter.

Ungefär 5900 jobbar som telefonförsäljare i landet, av dessa är cirka 40 procent kvinnor och 60 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för telefonförsäljare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för telefonförsäljare kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som telekommunikatör, försäljning callcenter? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 26700 kronor som telekommunikatör, försäljning callcenter medan männens lön är 28200 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som telekommunikatör, försäljning callcenter.

Lönestatistik för telekommunikatör, försäljning callcenter i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige28 300 kronor
Stockholm30 400 kronor
Östra Mellansverige25 200 kronor
Småland med öarna25 100 kronor
Sydsverige27 700 kronor
Västsverige24 800 kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som telekommunikatör, försäljning callcenter i Sverige?

Det är totalt 3100 personer som idag är anställda som telekommunikatör, försäljning callcenter enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige3 100
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en telekommunikatör, försäljning callcenter i lön i månaden?

Medellönen för en telekommunikatör, försäljning callcenter är 27600 kronor.

Hur många jobbar som telekommunikatör, försäljning callcenter i Sverige?

Det finns 3100 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en telekommunikatör, försäljning callcenter?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 26700 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 28200 kronor.

Hur mycket betalar en telekommunikatör, försäljning callcenter i skatt?

En telekommunikatör, försäljning callcenter betalar i snitt 7865 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln telekommunikatör, försäljning callcenter in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som telekommunikatör, försäljning callcenter eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Trosa
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Trosa
Strängnäs
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Strängnäs
Enköping
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Enköping
Danderyd
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Danderyd
Sundbyberg
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Sundbyberg
Göteborg
SÄLJARE TILL SVERIGES #1 SÄLJBYRÅ
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Key Solutions AB i Göteborg
Upplands-Bro
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Upplands-Bro
Upplands Väsby
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Upplands Väsby
Täby
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Täby
Vaxholm
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Vaxholm
Värmdö
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Värmdö
Haninge
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Haninge
Salem
Få Säljjobb Direkt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Getdet AB i Salem
Stockholm
Kickstarta karriären efter studenten: Bli en del av vårat säljteam!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Fletcher Enterprises AB i Stockholm
Norrköping
Kickstarta din karriär som försäljare!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på MD sales AB i Norrköping
Stockholm
Kind Relations söker Mood Manager!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Kind Relations AB i Stockholm
Account Manager - Tjäna 38.000Kr/månad! (Säljare)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Sellify Group AB i
Örebro
Account Manager - Tjäna 38.000Kr/månad! (Säljare)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som abonnemangsförsäljare på Sellify Group AB i Örebro
Göteborg
Gör karriär på Sveriges bästa säljbyrå - inga tidigare erfarenheter krävs
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Key Solutions AB i Göteborg
Göteborg
Har du precis tagit studenten? Jobba på Sveriges bästa säljbyrå
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Key Solutions AB i Göteborg
Stockholm
Vill du göra karriär inom försäljning?
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Key Solutions AB i Stockholm
Innesäljare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som medlemsvärvare, intresseorg./telefonkommunikatör på Atentel Nordic AB i
Jobba med välkända kunder i soliga Marbella! (flyttpaket ingår)
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som abonnemangsförsäljare på Atentel Nordic AB i
Luleå
Försäkringssäljare till Sensor Försäkring!
Ledigt jobb som telefonförsäljare på Sensor Försäkring Norden AB i Luleå
Solna
Vi söker vår nästa säljstjärna ⭐ Vi utbildar dig!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Effective Communication Dnr AB i Solna
Malmö
Aktieförsäljare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Meet a Group international AB i Malmö
Sollentuna
Vi söker vår nästa säljstjärna ⭐ Vi utbildar dig!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Effective Communication Dnr AB i Sollentuna
Stockholm
Vi söker vår nästa säljstjärna ⭐ Vi utbildar dig!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Effective Communication Dnr AB i Stockholm
Stockholm
Kickstarta din karriär med en hög lön och en rolig arbetsplats - ansök nu!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Key Solutions AB i Stockholm
Stockholm
Ska du ta ett sabbatsår? Se hit! - Dote söker säljare omgående
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som telefonförsäljare på Dote AB i Stockholm