Lön godsägare, skogsbruk 2024

- Lönestatistik för en godsägare, skogsbrukVad tjänar en godsägare, skogsbruk i månaden? Medellönen för 2024 är:

49 300 kronor


Se även lönestatistik för:

När det gäller könen så tjänar männen i snitt 49000 i yrket. Någon aktuell lönestatistik för kvinnor finns inte. Det kan bero på att för få kvinnor jobbar inom yrket.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda tjänstemän som har den högsta lönen med i snitt 57600 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som godsägare, skogsbruk.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en godsägare, skogsbruk i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 49300 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en godsägare, skogsbruk

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 295 kronor.

Dagslön för en godsägare, skogsbruk

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 2348 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en godsägare, skogsbruk kvar i lön efter skatt? En godsägare, skogsbruk får ut 33 667 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 49 300 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 8 518 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 5 800 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 31 kronor
Lönen efter skatt 33 667 kronor


Sök lediga jobb som godsägare, skogsbruk

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 4 jobbannonser för lediga tjänster som godsägare, skogsbruk eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Eslöv på Rosénssons Consulting AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Alvesta
Skoglig specialist

Ledigt jobb som förvaltare, skogsbruk på Vida AB i Alvesta

Läs om jobbet
Östersund
Gällö Skog söker Skogschef

Ledigt jobb som distriktschef, skogsbruk på OnePartnerGroup Jämtland AB i Östersund

Läs om jobbet
Höganäs
Underhållschef till SplendorPlant i Jonstorp

Ledigt jobb som lantbruksförvaltare på Insikta AB i Höganäs

Läs om jobbet

Vad gör en godsägare, skogsbruk?

Vi har inga detaljer kring vad en godsägare, skogsbruk jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Planerar, leder och samordnar verksamheten inom skogsbruk eller på större lantbruk. Planlägger och leder den dagliga verksamheten samt ansvarar för personal.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en godsägare, skogsbruk i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för godsägare, skogsbruk skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd: 51200 kronor

 • Kommunalanställd:

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare

 • Privatanställd tjänsteman: 49300 kronorLöneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som godsägare, skogsbruk? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

För en godsägare, skogsbruk tjänar männen i snitt 49000 i yrket. För kvinnornas medellön så saknas det statistik.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som godsägare, skogsbruk.

Lönestatistik för godsägare, skogsbruk i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige57 400 kronor
Stockholm¤¤¤ kronor
Östra Mellansverige¤¤¤ kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige¤¤¤ kronor
Västsverige¤¤¤ kronor
Norra Mellansverige¤¤¤ kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som godsägare, skogsbruk i Sverige?

Det är totalt .. personer som idag är anställda som godsägare, skogsbruk enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige¤¤¤
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län¤¤¤
Hallands och Västra Götalands län¤¤¤
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en godsägare, skogsbruk i lön i månaden?

Medellönen för en godsägare, skogsbruk är 49300 kronor.

Hur många jobbar som godsägare, skogsbruk i Sverige?

Det finns .. personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en godsägare, skogsbruk?

"text": "Lönestatistiken för män i det här yrket visar på en medellön på 49000 kronor. För kvinnor saknas det statistik för lönen vilket troligtvis beror på att det finns för litet underlag. Det kan i sin tur bero på att för få tjejer jobbar i yrket."

Hur mycket betalar en godsägare, skogsbruk i skatt?

En godsägare, skogsbruk betalar i snitt 14350 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln godsägare, skogsbruk in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som godsägare, skogsbruk eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Yrken relaterade till godsägare, skogsbruk

Här hittar du lönestatistik för liknande yrken.

Lön för en Distriktschef, skogsbruk Lön för en Förvaltare, lantbruk biodlare och silkesodlare Lön för en Förvaltare, lantbruk blandad drift Lön för en Förvaltare, lantbruk blandade växtslag Lön för en Förvaltare, lantbruk fjäderfäuppfödare Lön för en Förvaltare, lantbruk husdjursuppfödare Lön för en Förvaltare, lantbruk jordbruksväxter Lön för en Förvaltare, lantbruk träd och buskar Lön för en Förvaltare, lantbruk trädgårdsodlare Lön för en Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare Lön för en Förvaltare, skogsbruk Lön för en Godsförvaltare, lantbruk biodlare och silkesodlare Lön för en Godsförvaltare, lantbruk blandad drift Lön för en Godsförvaltare, lantbruk blandade växtslag Lön för en Godsförvaltare, lantbruk fjäderfäuppfödare Lön för en Godsförvaltare, lantbruk husdjursuppfödare Lön för en Godsförvaltare, lantbruk jordbruksväxter Lön för en Godsförvaltare, lantbruk träd och buskar Lön för en Godsförvaltare, lantbruk trädgårdsodlare Lön för en Godsförvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare Lön för en Godsförvaltare, skogsbruk Lön för en Godsägare, skogsbruk Lön för en Jägmästare, skogsförvaltare Lön för en Områdeschef, skogsbruk Lön för en Regionchef, skogsbruksföretag Lön för en Skogschef Lön för en Skogsförvaltare Lön för en Skogsvårdschef Lön för en Stadsträdgårdsmästare Lön för en Stiftsjägmästare Lön för en VD, inom skogsbruk Lön för en Verkställande direktör, inom skogsbruk