Lön bilvårdsman, diverse bensinmack 2024

- Lönestatistik för en bilvårdsman, diverse bensinmackVad tjänar en bilvårdsman, diverse bensinmack i månaden? Medellönen för 2023 är:

24 100 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 25800 kronor i yrket medan männen har en lön på 24000 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är regionsanställda som har den högsta lönen med i snitt 26000 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som bilvårdsman, diverse bensinmack.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en bilvårdsman, diverse bensinmack i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 24100 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en bilvårdsman, diverse bensinmack

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 144 kronor.

Dagslön för en bilvårdsman, diverse bensinmack

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1148 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en bilvårdsman, diverse bensinmack kvar i lön efter skatt? En bilvårdsman, diverse bensinmack får ut 15 998 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 24 100 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 048 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 2 756 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 15 kronor
Lönen efter skatt 15 998 kronor


Sök lediga jobb som bilvårdsman, diverse bensinmack

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som bilvårdsman, diverse bensinmack eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Falkenberg på Falkenbergs kommun. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Eskilstuna
Rekondare sökes till Riddermark Bil!

Ledigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Eskilstuna

Läs om jobbet
Strängnäs
Rekondare sökes till Riddermark Bil!

Ledigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Strängnäs

Läs om jobbet
Salem
Rekondare sökes till Riddermark Bil!

Ledigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Salem

Läs om jobbet

Vad gör en bilvårdsman, diverse bensinmack?

Vi har inga detaljer kring vad en bilvårdsman, diverse bensinmack jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Utför rekonditioneringsarbete och fordonsvård. Rengör fönster, skyltfönster och glasväggar. Utför övrigt rengöringsarbete.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en bilvårdsman, diverse bensinmack i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för bilvårdsman, diverse bensinmack skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd: 24200 kronor

 • Regionanställd 26000 kronor

 • Privatanställd arbetare 24000 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som bilvårdsman, diverse bensinmack?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som bilvårdsman, diverse bensinmack.

Ungefär 6900 jobbar som bilrekonditionerare och fönsterputsare i landet, av dessa är cirka 22 procent kvinnor och 78 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en konkurrens om anställningarna för bilrekonditionerare och fönsterputsare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha små till medelstora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för bilrekonditionerare och fönsterputsare kommer vara små till medelstora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som bilvårdsman, diverse bensinmack? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 25800 kronor som bilvårdsman, diverse bensinmack medan männens lön är 24000 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som bilvårdsman, diverse bensinmack.

Lönestatistik för bilvårdsman, diverse bensinmack i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige25 000 kronor
Stockholm24 400 kronor
Östra Mellansverige24 600 kronor
Småland med öarna¤¤¤ kronor
Sydsverige26 300 kronor
Västsverige26 500 kronor
Norra Mellansverige24 900 kronor
Mellersta Norrland¤¤¤ kronor
Övre Norrland¤¤¤ kronor


Hur många jobbar som bilvårdsman, diverse bensinmack i Sverige?

Det är totalt 5600 personer som idag är anställda som bilvårdsman, diverse bensinmack enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige5 600
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län350
Hallands och Västra Götalands län810
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län¤¤¤

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en bilvårdsman, diverse bensinmack i lön i månaden?

Medellönen för en bilvårdsman, diverse bensinmack är 24100 kronor.

Hur många jobbar som bilvårdsman, diverse bensinmack i Sverige?

Det finns 5600 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en bilvårdsman, diverse bensinmack?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 25800 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 24000 kronor.

Hur mycket betalar en bilvårdsman, diverse bensinmack i skatt?

En bilvårdsman, diverse bensinmack betalar i snitt 6819 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln bilvårdsman, diverse bensinmack in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Ta med lönestatistiken till jobbintervjun

Söker du jobb som bilvårdsman, diverse bensinmack eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Falkenberg
Bilvårdare med samordningsansvar
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Falkenbergs kommun i Falkenberg
Eskilstuna
Rekondare sökes till Riddermark Bil!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Eskilstuna
Strängnäs
Rekondare sökes till Riddermark Bil!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Strängnäs
Salem
Rekondare sökes till Riddermark Bil!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Salem
Södertälje
Rekondare sökes till Riddermark Bil!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Södertälje
Nykvarn
Rekondare sökes till Riddermark Bil!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Nykvarn
Enköping
Rekondare sökes till Riddermark Bil!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Aura Personal AB i Enköping
Upplands-Bro
Bilrekonditionerare sökes till Carla i Kungsängen!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilrekonditionerare på Aura Personal AB i Upplands-Bro
Uppsala
Bilvård
Ledigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Bilkompaniet i Uppland AB i Uppsala
Ängelholm
Rekonditionerare / Bilvårdstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilrekonditionerare på Bilvårdscenter Sverige AB i Ängelholm
Örebro
Medarbetare i Servicehallen i Örebro
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Svealandstrafiken AB i Örebro
Västerås
Extrajobb på biltvätt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilrekonditionerare på Arena Personal Sverige AB i Västerås
Upplands-Bro
Bilrekonditionerare sökes!
Ledigt jobb som bilrekonditionerare på Svensk Autorekrytering AB i Upplands-Bro
Stockholm
Bilrekonditionerare sökes!
Ledigt jobb som bilrekonditionerare på Svensk Autorekrytering AB i Stockholm
Örebro
Körning personal sökes!
Ledigt jobb som leveransman på Atila, Erkan i Örebro
Jönköping
Erfaren bilvårdare på heltid sökes i centrala Jönköping!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på GV Stars Bemanning AB i Jönköping
Upplands Väsby
Bilvårdare - Rekondanläggning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på WINOVATIONS AB i Upplands Väsby
Norrköping
Bilvårdare - Rekondanläggning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på WINOVATIONS AB i Norrköping
Stockholm
Servicehallsmedarbetare Södra Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilrekonditionerare på Keolis Sverige AB i Stockholm
Älvsbyn
Vi söker däckskiftare till Arctic Falls i Älvsbyn!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Studentconsulting Sweden AB (Publ) i Älvsbyn
Munkedal
Bilrekonditionerare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilrekonditionerare på M Malmgren - Bil AB i Munkedal
Göteborg
Bilvårdare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Q Car Care & Tire Service AB i Göteborg
Upplands-Bro
Bilrekonditionerare sökes
Ledigt jobb som bilrekonditionerare på Håbo Bilvård AB i Upplands-Bro
Stenungsund
Bilrekonditionerare
Ledigt jobb som bilrekonditionerare på Unique Cars Göteborg AB i Stenungsund
Kalmar
Bilvårdare söks
Ledigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på Kalmarsunds Bilvård AB i Kalmar
Stockholm
Stationchef - Rekond, Stockholm
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilvårdare/garagearbetare på WINOVATIONS AB i Stockholm
Falkenberg
Pizzabud
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som leveransman på Centrumhuset Skreastrand AB i Falkenberg
Upplands-Bro
Rekondare fordonsbranschen
Ledigt jobb som bilrekonditionerare på Svensk Autorekrytering AB i Upplands-Bro
Eskilstuna
Rekondare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilrekonditionerare på Arena Personal Sverige AB i Eskilstuna
Tyresö
Bilrekond/Biltvätt
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som bilrekonditionerare på Bileliten i Tyresö AB i Tyresö