Lön miljöarbetare, avfallshantering, station 2024

- Lönestatistik för en miljöarbetare, avfallshantering, stationVad tjänar en miljöarbetare, avfallshantering, station i månaden? Medellönen för 2024 är:

29 400 kronor


Se även lönestatistik för:

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 29200 kronor i yrket medan männen har en lön på 29400 kronor.

Se löner för alla 8123 yrken »


För det här yrket har vi även lönestatistik baserat på vilken sektor man är anställd i. Det är privatanställda arbetare som har den högsta lönen med i snitt 29500 kronor.

Nedan hittar du mer detaljerad statisitk kring skillnader mellan könen, sektorer men även hur många som jobbar inom yrket. Du hittar även medellönen för liknande yrken och var i Sverige man tjänar bäst som miljöarbetare, avfallshantering, station.


Yrkeskollens topplistor

Rik kvinna i bil
Vilka tjänar mest?
Jobben med högst lön
Graf med en person
Vad jobbar flest med?
Sveriges vanligaste jobb
Person med ont om pengar
Vilka tjänar minst?
Lägsta medellönerna


Vad tjänar en miljöarbetare, avfallshantering, station i medellön?

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 29400 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

 • Bonusar ingår inte i lönen

 • Andra rörliga ersättningar tas inte med

 • Månadslönen justeras upp till heltid


Timlön för en miljöarbetare, avfallshantering, station

Är du timanställd har du en timlön istället för en månadslön. I det här yrket är timlönen i snitt 176 kronor.

Dagslön för en miljöarbetare, avfallshantering, station

Det är ovanligt att man är anställd med dagslön. I det här yrket skulle en dagslön vara 1400 kronor.Så stor är nettolönen efter skatt

Hur mycket får en miljöarbetare, avfallshantering, station kvar i lön efter skatt? En miljöarbetare, avfallshantering, station får ut 19 714 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

 • Grundavdrag
 • Kommunalskatt
 • Regionskatt
 • Statlig skatt
 • Jobbskatteavdrag
 • Begravningsavgift

Kalkylen tar inte hänsyn till jobbskatteavdraget så räkna med att lönen efter skatt är något högre än nedanstående belopp.

Lönen från arbetsgivaren 29 400 kronor
Grundavdrag 1 283 kronor
Kommunalskatt 4 988 kronor
Regionalskatt (landstingsskatt) 3 396 kronor
Statlig skatt 0 kronor
Begravningsskatt 18 kronor
Lönen efter skatt 19 714 kronor


Sök lediga jobb som miljöarbetare, avfallshantering, station

På Yrkeskollen har vi alla platsannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Just nu finns det över 30 jobbannonser för lediga tjänster som miljöarbetare, avfallshantering, station eller liknande yrken. Bland annat ett jobb i Göteborg på Uniflex Sverige AB. Här nedan kan du söka några av dom lediga jobben direkt.

Sotenäs
Rambo AB söker Miljöarbetare med intresse för farligt gods/farligt avfall

Ledigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Regional Avfallsanläggning i Mellersta Bohus- Lä i Sotenäs

Läs om jobbet
Huddinge
Miljöarbetare sökes

Ledigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Prowork Bemanning AB i Huddinge

Läs om jobbet
Malung-Sälen
Återvinningsarbetare Sälen

Ledigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Malung-Sälens kommun i Malung-Sälen

Läs om jobbet

Vad gör en miljöarbetare, avfallshantering, station?

Vi har inga detaljer kring vad en miljöarbetare, avfallshantering, station jobbar med och har för arbetsuppgifter. Men yrket tillhör en bredare yrkeskategori där vi har en beskrivning om vilka uppgifter och funktion som ingår i jobbet.

Beskrivning av arbetsuppgifter och funktion för yrkeskategorin

“Nedmonterar uttjänta fordon, maskiner, apparater m.m. för att återvinna delar och komponenter. Hämtar, tömmer och sorterar sopsäckar och kärl samt annat avfall och skrot. Sopar, spolar, plogar och sandar gator och vägar. Skottar snö samt röjer parker från löv.”

Se alla yrken i Sverige

Hur ser lönestatistiken ut för en miljöarbetare, avfallshantering, station i olika sektorer?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för miljöarbetare, avfallshantering, station skiljer sig mellan olika sektorer. Saknas lön och lönestatistik för en sektor beror det troligtvis på att yrket saknas i den sektorn eller att statistikunderlaget är för lågt.

 • Statsanställd:

 • Kommunalanställd: 28400 kronor

 • Regionanställd

 • Privatanställd arbetare 29500 kronor

 • Privatanställd tjänsteman:Är det lätt att få jobb som miljöarbetare, avfallshantering, station?

Hur ser möjligheten och prognosen ut för att jobba i yrket i framtiden? Här är arbetsförmedlingens bedömning hur lätt det är att få jobb som miljöarbetare, avfallshantering, station.

Ungefär 8600 jobbar som renhållnings- och återvinningsarbetare i landet, av dessa är cirka 11 procent kvinnor och 89 procent är män.

Enligt Arbetsförmedlingens prognos kommer det vara en liten konkurrens om anställningarna för renhållnings- och återvinningsarbetare det kommande året. Om du har erfarenhet och/eller rätt ubildning kommer du ha stora möjligheter till jobb, men arbetsmarknaden kan variera med tanke på vilken yrkesroll du har.

Ser man längre fram i tiden så är myndighetens bedömning att jobbmöjligheterna för renhållnings- och återvinningsarbetare kommer vara stora.Löneskillnader mellan män och kvinnor

Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinnor och män för personer som jobbar som miljöarbetare, avfallshantering, station? Här nedanför visar vi en tabell över fördelningen ser ut mellan könen och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren. I de fall som statistiken saknas är underlaget för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön.

Enligt aktuell statistik tjänar kvinnor i snitt 29200 kronor som miljöarbetare, avfallshantering, station medan männens lön är 29400 kronor.

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa könens löneutveckling som miljöarbetare, avfallshantering, station.

Lönestatistik för miljöarbetare, avfallshantering, station i olika regioner i Sverige

För vissa yrken går det även att se statistik för olika regioner i Sverige. Du kan alltså se om det är skillnader i lön beroende på i vilken del av Sverige du jobbar. Det gäller framför allt vanliga yrken där det finns stort statistikunderlag. I ovanligare yrken saknas det statistik för alla eller delar av regionerna.

Region Medellön
Sverige28 800 kronor
Stockholm29 700 kronor
Östra Mellansverige27 700 kronor
Småland med öarna28 500 kronor
Sydsverige28 900 kronor
Västsverige28 400 kronor
Norra Mellansverige27 800 kronor
Mellersta Norrland27 500 kronor
Övre Norrland28 700 kronor


Hur många jobbar som miljöarbetare, avfallshantering, station i Sverige?

Det är totalt 10400 personer som idag är anställda som miljöarbetare, avfallshantering, station enligt den senaste statistiken. I siffran ingår alla i yrket samt anställda i yrken inom samma yrkeskategori. Statistiken visar både anställda inom offentlig och privat sektor.

Region Antal anställda
Hela Sverige10 400
Stockholm och Stockholms län¤¤¤
Uppsala, Södermanlands, Östergötlands, Örebro och Västmanlands län¤¤¤
Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Gotlands län¤¤¤
Blekinge och Skåne län1 000
Hallands och Västra Götalands län1 200
Värmlands, Dalarnas och Gävleborgs län¤¤¤
Västernorrlands och Jämtlands¤¤¤
Västerbottens och Norrbottens län340

Vanliga frågor och svar

Hur mycket tjänar en miljöarbetare, avfallshantering, station i lön i månaden?

Medellönen för en miljöarbetare, avfallshantering, station är 29400 kronor.

Hur många jobbar som miljöarbetare, avfallshantering, station i Sverige?

Det finns 10400 personer anställda i Sverige.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män för en miljöarbetare, avfallshantering, station?

Det är skillnader mellan kvinnor och mäns genomsnittliga månadslön i yrket. Kvinnor har en medellön på 29200 kronor i yrket. Männens genomsnittliga månadslön är 29400 kronor.

Hur mycket betalar en miljöarbetare, avfallshantering, station i skatt?

En miljöarbetare, avfallshantering, station betalar i snitt 8403 i skatt. Då är kommunalskatt, regionskatt, statlig skatt och begravningsavgiften inräknad.

Alla vanliga frågor och svar

Lön för liknande yrken

Passar inte yrkestiteln miljöarbetare, avfallshantering, station in på yrket som du söker efter? Vi har över 8000 yrkeskategorier i vårt register och kanske någon annan passar bättre.

Ofta är det samma lönestatistik som ligger till grund för flera olika yrkestitlar men ibland kan statistiken även skilja sig mellan liknande yrken. Här nedan visar vi några relaterade yrken.


Jobben där du får minst betalt

Parkarbetare som plockar skräp

Jobben där du tjänar mest

Kvinna med sedel i handen

Lönestatistik inför jobbintervjun eller lönesamtalet

Söker du jobb som miljöarbetare, avfallshantering, station eller ska du ha ett lönesamtal med chefen? Då kan det vara bra att ha uppdaterat dig med den senaste lönestatistiken för yrket. Använd gärna vår statistiksida och ta med dig på arbetsintervjun eller löneförhandlingen.

På Yrkeskollen.se använder vi den officiella lönestatistiken från SCB i all statistik. Lönebeloppet som visas är bruttolönen som beräknas på följande sätt:
 • Lön före skatt
 • Utan eventuell pension
 • Bonus och tillfälliga ersättningar ingår inte
 • Incitament och vinstdelningssystem ingår inte
 • Deltidsanställningar är uppräknade till heltidslöner
Källa

All statistik kommer från SCBs publika statistikdatabas. Statistiken uppdateras årligen och baseras till stor del på intervjuer med cirka 700 000 personer i Sverige.


Vem tjänar mest i Sverige?

Vem tjänar minst i Sverige?

Vilka yrken är vanligast?

Göteborg
Medåkare med god fysik sökes för återvinningsarbete hos Remondis i Mölndal!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Uniflex Sverige AB i Göteborg
Sotenäs
Rambo AB söker Miljöarbetare med intresse för farligt gods/farligt avfall
Ledigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Regional Avfallsanläggning i Mellersta Bohus- Lä i Sotenäs
Huddinge
Miljöarbetare sökes
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Prowork Bemanning AB i Huddinge
Malung-Sälen
Återvinningsarbetare Sälen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Malung-Sälens kommun i Malung-Sälen
Sollentuna
Personal med B-körkort till Sollentuna
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demontör, återvinning på Rekryteringsgruppen i Stockholm AB i Sollentuna
Oskarshamn
Anläggningsarbetare farligt avfall
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på OnePartnerGroup Kalmar AB i Oskarshamn
Göteborg
Gruppledare för miljöarbetare på Hisingen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Renova AB i Göteborg
Härjedalen
Nu söker vi en slam- och spolbilschaufför till Härjedalen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Lundstams Återvinning AB i Härjedalen
Filipstad
Renhållningsarbetare
Ledigt jobb som demontör, återvinning på Filipstads kommun i Filipstad
Stockholm
PreZero Recycling AB söker miljöarbetare till Högdalen
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på PreZero Recycling AB i Stockholm
Stockholm
PreZero Recycling AB söker miljöarbetare till Årsta
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på PreZero Recycling AB i Stockholm
Tidaholm
ÅVC/Renhållningsarbetare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Tidaholms kommun i Tidaholm
Malmö
Sopkärlstvättare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Kärltvätt i Malmö AB i Malmö
Sommarjobb Stockholm Norrort
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Jr Logistic AB i
Göteborg
Miljöarbetare till återvinningscentral
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demontör, återvinning på LN Personal AB i Göteborg
Kungälv
Miljöarbetare till återvinningscentral
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demontör, återvinning på LN Personal AB i Kungälv
Mölndal
Miljöarbetare till återvinningscentral
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demontör, återvinning på LN Personal AB i Mölndal
Stockholm
Stationssupport till SJ Stockholmståg
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som stationsarbetare på SJ AB i Stockholm
Nyköping
C-chaufför inom avfall och återvinning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Nyköpings kommun i Nyköping
Nyköping
C-chaufför inom avfall och återvinning
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Nyköpings kommun i Nyköping
Lindesberg
Arbetare till Lindesbergs återvinningscentraler sökes!
Ledigt jobb som demontör, återvinning på Miljonbemanning AB i Lindesberg
Munkedal
Vi söker en driven miljöarbetare till Hästesked i Munkedals kommun
Ledigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Regional Avfallsanläggning i Mellersta Bohus- Lä i Munkedal
Västerås
Junior miljöarbetare /C-chaufför till Västerås!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Framtiden i Sverige AB i Västerås
Järfälla
Återvinningsstationstekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som stationsarbetare på Avfallskonsulten i huvudstaden AB i Järfälla
Göteborg
Säsongsjobb Grönyteskötsel, omgående
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Prowork Göteborg AB i Göteborg
Stockholm
Resande tekniker
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Sweden Recycling AB i Stockholm
Borås
Säsongsjobb Grönyteskötsel, omgående
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Prowork Göteborg AB i Borås
Värmdö
Är du händig och gillar att göra affärer? Börja hos oss på SkrotSmart!
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demontör, återvinning på SkrotSmart AB i Värmdö
Stockholm
Heltid/ deltid/ extra sökes till Nackas Kretsloppscentraler
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som demontör, återvinning på Eko-Service Skandinavien AB i Stockholm
Sorsele
Avfallssamordnare
Arbetsplats-loggaLedigt jobb som miljöarbetare/renhållningsarbetare på Sorsele kommun i Sorsele