Därför är det viktigt med CV-mall när du söker jobb

Fem viktiga saker för ditt CV när du går på en arbetsintervju

Att söka jobb är något som i princip alla gör med jämna mellanrum. Men vad ska du tänka på när det kommer att utforma ditt CV? Den frågan och fler svarar vi på nu.

5 anledningar till att det är viktigt att ha ett bra CV

  1. Du visar vad du kan.

  2. Du visar varför du är värdefull.

  3. Du uppmärksammar arbetsgivaren om att du finns.

  4. Du visar att du är rätt person för den tjänst som utannonseras.

  5. Du ökar dina möjligheter att få komma på intervju.

Nedan berättar vi mer om de anledningar vi precis nämnt i större detalj.

1. Du visar vad du kan med ett bra CV

Med hjälp av ditt CV visar du din potentiella arbetsgivare att du har de erfarenheter och de kunnande som krävs för att få jobbet. Men värt att tänka på är samtidigt att ditt CV måste vara professionellt utformat för att utmärka sig från alla andra CV:n.

Det är därför en bra idé att skaffa Cv mallar, för med en sådan kan du skapa ett såväl snyggt som komplett CV. Träffsäkra saker som skiljer ett bra CV från ett dåligt CV inkluderar bland annat att kontrasten är rätt, att designen är snygg och att den viktigaste informationen finns tillgänglig på ett enkelt sätt.

2. Du visar varför du är värdefull med ett bra CV

Företaget som utannonserar tjänsten är ute efter en person som bidrar med ett värde som företaget efterfrågar. För att nämna ett exempel: Om du är webbdesigner efterfrågar företaget sannolikt en effektiv designer som även är noggrann och trevlig.

Om du visar att du har de kvaliteterna direkt på ditt CV maximerar du dina möjligheter att göra ett särskilt bra intryck på din potentiella arbetsgivare.

Tips: Du kan också skapa ett CV direkt från mobilen.

3. Arbetsgivaren vet att du finns med ett bra CV

En viktig del med ett CV inkluderar att du snabbt uppger vad du kan och varför du söker jobbet. Arbetsgivaren (och/eller rekryteringsbolaget) läser sannolikt igenom hundratals CV:n varje dag, så det är viktigt att särskilja ditt CV från mängden.

4. Du visar att du är rätt person för jobbet med ett bra CV

När du läser en platsannons märker du fort vad arbetsgivaren är ute efter. Av den anledningen är det en god idé att tydligt berätta att du kan täppa igen de kunskapshål som beskrivs med hjälp av ditt kunnande och dina erfarenheter.

Det är alltså viktigt att göra reklam för dig själv när du skriver ett CV.

Läs mer: Här finns det bra CV-exempel som du kan ta inspiration från.

5. Du ökar möjligheterna att få en arbetsintervju med ett bra CV

Med ett professionellt, logiskt utformat och välskrivet CV ökar du dina möjligheter att få komma på arbetsintervju på ett markant sätt. Du ska även tänka på att du måste kunna visa prov på alla de kunskaper du uppgett på ditt CV när du väl kommer på intervju.

Lönestatistik för populära yrken


Det finns flera yrken som är betydligt vanligare att våra besökare söker efter. Det kan dels vara yrken som är vanliga men även yrken som är populära av annan anledning. Här är några av våra mest sökta yrken.
Pilot
Pilot

Pilot är kanske ett av de mest mytomspunna yrkena. Men är det fortfarande så välbetalt som det var tidigare?


Bilmekaniker
Bilmekaniker

Allt färre ungdomar utbildar sig till praktiska yrken trots att det finns gott om jobb inom den sektorn. Bilmekaniker är inget undantag och behovet är stort.


Kirurg
Kirurg

Att jobba som kirurg är ett stort ansvar och man får räkna med långa pass. Dessutom är utbildningen lång och krävande. Hur står sig lönen jämfört med allt slit?


Aktiemäklare
Aktiemäklare

En aktiemäklares glansdagar är över för länge sedan men fortfarande är det ett yrke som fortfarande är attraktivt.


Städare
Städare

Ett yrke som ofta tas för givet men som få skulle vara utan. Men är det så dålig lön i yrkent som man ibland tror?