Därför är det så populärt att arbeta med livebetting i Malta

Jobba som svensk med livebetting på Malta

Varför är det så många svenskar som arbetar med iGaming (såsom live betting) i Malta, och vad kan du arbeta som om du vill ta steget in i den branschen?

Dessa frågor och fler svarar vi på nu.

Vilka är det som kan jobba med iGaming i Malta?

För att kunna arbeta med iGaming i Malta räcker det att vara medborgare i ett EU-land. Som du säkert är med på är Sverige ett EU-land, och detsamma gäller för Malta som är det minsta EU-landet i hela unionen.

Som svensk är det därför relativt okomplicerat att jobba med iGaming i Malta, medan personer från exempelvis USA eller Ryssland i regel behöver ett sponsorskap från det iGaming-företag de ska arbeta hos för att få stanna i landet.

Tips: Värt att tänka på är också att du kan arbeta inom iGaming på distans på företag såsom Campobet. De kommer du till om du klickar på denna länk: https://campobet.se/sv/sport/live.

Varför väljer så många svenskar att arbeta med iGaming i Malta?

För det första är Malta ett vackert land, men de många förmåner du får ta del av är sannolikt också en betydande anledning till att denna bransch är så populär bland svenskar.

Som iGaming-anställd i Malta är det vanligt att du får:

 • Gratis mat 1-2 ggr per arbetspass.

 • Gratis parkering.

 • En genomsnittlig löneökning på cirka 10 % per år.

 • En privat sjukvårdsförsäkring.

 • Möjlighet att delta på såväl interna som externa utbildningar.

8 exempel på populära iGaming-företag i Malta

 1. Leovegas

 2. Casumo

 3. Mr Green

 4. Betsson

 5. Gaming Innovation Group

 6. NetEnt

 7. Kindred Group

 8. Evolution Gaming

5 exempel på vad du kan arbeta som inom live betting i Malta

1. Croupier

Det är stressigt, men samtidigt kul att arbeta om croupier, vilket Fack och Arbete förtydligar i sin artikel om det.

Som croupier tjänar du omkring 25 000 euro per år, och det är vanligt att du får börja med att vara dealer vid ett Black Jack-bord. Men så fort du lärt dig några spel är det lätt att få en högre lön såväl som fler ansvarsområden.

2. Utvecklare

Som utvecklare tjänar du vanligtvis omkring 50 000 euro per år, och betydligt mer om du har personalansvar. Mobilutvecklare tjänar i regel marginellt mer jämfört med webb- och back end-utvecklare.

3. Ekonom

Om du har en universitetsutbildning inom ekonomi tjänar du vanligtvis omkring 40 000 euro per år, men ibland upp emot 60 000 euro årligen om du har genomgått en lång ekonomiutbildning.

4. Content writer

Som content writer ansvarar du i regel för innehållet på hela webbsidan, men ofta även innehållet när det kommer till marknadsföringskampanjer. Content writers som arbetar inom iGaming i Malta kan räkna med att få en lön på omkring 35 000 euro per år.

5. Grafisk designer

Om du tänkt att arbeta som grafisk designer inom iGaming i Malta, då kan du räkna med en lön som ligger på omkring 30 000 euro per år. Det finns faktiskt en ganska hög efterfrågan på grafiska designers då det är många saker som måste animeras när det bland annat kommer till casino slots.

Lönestatistik för populära yrken


Det finns flera yrken som är betydligt vanligare att våra besökare söker efter. Det kan dels vara yrken som är vanliga men även yrken som är populära av annan anledning. Här är några av våra mest sökta yrken.
Pilot
Pilot

Pilot är kanske ett av de mest mytomspunna yrkena. Men är det fortfarande så välbetalt som det var tidigare?


Bilmekaniker
Bilmekaniker

Allt färre ungdomar utbildar sig till praktiska yrken trots att det finns gott om jobb inom den sektorn. Bilmekaniker är inget undantag och behovet är stort.


Kirurg
Kirurg

Att jobba som kirurg är ett stort ansvar och man får räkna med långa pass. Dessutom är utbildningen lång och krävande. Hur står sig lönen jämfört med allt slit?


Aktiemäklare
Aktiemäklare

En aktiemäklares glansdagar är över för länge sedan men fortfarande är det ett yrke som fortfarande är attraktivt.


Städare
Städare

Ett yrke som ofta tas för givet men som få skulle vara utan. Men är det så dålig lön i yrkent som man ibland tror?