Sugen på en karriär inom kryptovalutahandel? Gå en universitetsutbildning inom blockchain.

Böra jobba med blockchain och kryptohandel. Vi har utbildningarna!

Prestigeuniversitet som Stanford, Princeton och California-Berkeley erbjuder sedan länga kurser och utbildningar i blockchain. Det är en stor bekräftelse på att färdigheter inom blockchain har hög önskvärdhet på dagens arbetsmarknad. Samtidigt visar siffror att det är en jobbmarknad som växer med 200 procent.

Trots att diskursen kring blockchain och kryptovalutor, då och då, är spekulativ kring fenomenets varaktighet, rådet det ingen tvekan om att arbetsmarknaden både uppskattar och ser ett stort behov av personal som är kunnig inom detta område. Blockchain jobben är här för att stanna, och bli fler.

Snabb utveckling

Ett exempel på dess populariteten är en digital kurs som datorprofessor Arvid Narayanan har skapat på Princeton. Den är den femte mest populära klassen på Coursera - en av de största och mest erkända globala nätkursplattformarna. Situationen är snarlik på Berkeley (University of California) där studenter rapporteras sitta i gångarna och stå upp längs väggarna för att höra data-vetenskapsprofessorn Dawn Song orera om ämnet. Song har heller inte dragit sig från att säga att studenterna ska känna sig lyckligt lottade eftersom det finns “bazillion” fler som väntar på att få en plats.

Det gigantiska intresset för att få koll på och bli bra på blockchain paras med en kännbar medvetenhet kring att det som sägs idag kan vara gammal imorgon. I en intervju med The New York Times, säger Greg La Blanc, affärsprofessor, att han brukar ursäkta sig om något han berättar inte längre stämmer.

Inte bara för kryptovalutahandel

Vad som drar studenterna till universitetsutbildningar som blockchain varierar med värdet på bitcoin och andra kryptovalutor. När värdet går upp är förtroendet högre för valutakonceptet och fler vill läsa kurser som rör detta. Men eftersom tekniken bakom valutan har ett eget värde, finns en stor andel studenter som vill bemästra blockchain för dess eget värdes skull.

Bitcoin har rättmätigt blivit kreddat för att skapat den första blockkedjan. Det vill säga en huvudbok för transaktioner som uppdateras av ett decentraliserat nätverk av datorer som står helt fritt från centrala myndigheter och stater. Behovet av personal som kan förstå kryptovaluta-delen av blockkedjan kommer fortsätta att vara stort. Inte minst i takt med att olika länder, som USA, utreder behovet av egna nationella, eller statliga, blockkedje-baserade valutor.

Men idag ser många företag också efter hur de kan använda blockkedje-teknologin oberoende från en valuta som Bitcoin. Går det att spåra royalties inom musik eller för att hantera container-trafik-spårning? Möjligheterna är stora och idag redan gott etablerade inom många stora industrier.

Studenterna och marknaden har en stark känsla för att blockchain är här för att stanna och disruptionen den redan har skapat och kommer att skapa inom många olika industrier framöver är gigantisk.

En jobbmarknad som växer med 200 procent

I USA finns jobbsökningssajter som rapporterat rekordhöga antal nya jobb inom blockchain. Det finns nu hela sidor som är dedikerade krypto-jobb-sidor. Vilket säger en hel del om dess betydelse. Förutom ovannämnda Princeton, Berkeley och Stanford är här ett antal universitet som också erbjuder kurser och utbildningar i ämnet. Till exempel:

  • IT-universitetet i Köpenhamn.

  • Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

  • Duke University.

  • New York University.

  • University of Cumbria.

På IT-universitetet i Köpenhamn finns det idag en sommarskola som är dedikerad till ämnet. Här får studenterna lära sig att utveckla effektiva lösningar inom tre branscher: ekonomi, organisation och datavetenskap. På NEW YORK University kan studenterna ta kurser som “The Law and Business of Bitcoin and other Cryptocurrency”. De sätter med andra ord fingret på vilka implikationer som den relativt, nya, teknologin har på juridiken som ingalunda är tvungen att förhålla sig till den omvälvande tekniken och dess möjligheter.

Lönestatistik för populära yrken


Det finns flera yrken som är betydligt vanligare att våra besökare söker efter. Det kan dels vara yrken som är vanliga men även yrken som är populära av annan anledning. Här är några av våra mest sökta yrken.
Pilot
Pilot

Pilot är kanske ett av de mest mytomspunna yrkena. Men är det fortfarande så välbetalt som det var tidigare?


Bilmekaniker
Bilmekaniker

Allt färre ungdomar utbildar sig till praktiska yrken trots att det finns gott om jobb inom den sektorn. Bilmekaniker är inget undantag och behovet är stort.


Kirurg
Kirurg

Att jobba som kirurg är ett stort ansvar och man får räkna med långa pass. Dessutom är utbildningen lång och krävande. Hur står sig lönen jämfört med allt slit?


Aktiemäklare
Aktiemäklare

En aktiemäklares glansdagar är över för länge sedan men fortfarande är det ett yrke som fortfarande är attraktivt.


Städare
Städare

Ett yrke som ofta tas för givet men som få skulle vara utan. Men är det så dålig lön i yrkent som man ibland tror?