Gratis mall för CV (Curriculum vitae)

Ska du söka jobb? Då är det självklart att du behöver ett CV (Curriculum vitae) att skicka med din jobbansökan. Här har du ett exempel på hur en CV-mall kan se ut. Du kan även köpa en färdig mall både på engelska och svenska.

Europass

Europass är EUs standard hur ett CV ska se ut. Standarden bestämmer bland annat hur man beskriver sina spårfärdigheter, hur man anger referenser och vilka delar som ska finnas med i ditt CV. Den här mallen är anpassad efter Europass-standarden.

CV-mall

Här nedan hittar du vår CV-mall. Kopiera texten och klistra in den i ett Word-dokument till exempel.

CV

Förnamn Efternamn
Gatuadress
Postnummer Postort

Telefon:
E-post:
Födelsedatum:

Personligt

Här skriver du en personlig text om dig själv, dina intressen och din familj.

Karriärsmål

Här skriver du vad du har för mål i arbetslivet. Det är bra om du delar upp målen både på kort och lång sikt. Till exempel var du vill vara idag, inom ett år och vilka karriärsmål du har på 5 års sikt.

Tidigare anställningar och uppdrag

Ange dina tidigare anställningar. Var noga med att ange ett start och slutdatum för alla anställingar. Har du ett glapp i tidslinjen kan det väcka frågor hos arbetsgivaren.

Exempel

Februari 2018-Nu: Projektledare Bolag1

  • Projektledare för digitaliseringsprojekt
  • Projektbudet > 10 miljoner kronor

Maj 2014- Januari 2018: Personalansvarig Bolag2

Projekt och leveranser

Har du varit med i projekt eller varit med i viktiga leveranser kan de listas under en egen rubrik. Skriv en kort beskrivning av projektet och ange datum. Här kan du även ange andra saker som du uppnått i arbetslivet som du vill nämna.

Utbildningar och kurser

Här anger du vilka utbildningar du har. Du behöver inte ange grundskola men tänk på att ta med de kurser som du gått den senaste tiden. Det visar att du vill lära dig nya saker.

Färdighet

Här kan du till exempel lista dina kunskaper i olika datorprogram, körkort eller andra färdigheter som du vill lyfta fram.

Förtroendeuppdrag

Kräver jobbet du söker stort ansvar och förtroende? Då kan det vara bra att ange vilka eventuella förtroendeuppdrag du har eller har haft. Det kan till exempel vara ett styrelseuppdrag eller uppdrag inom föreningslivet.

Exempel

2019-: Ordförande i bostadsrättsföreningen Talgoxen

Språk

Här anger du vilka språk och vilken nivå du talar och skriver dem. Använd EUs gemensamma referensram för självbedöming av språkkunskaper.

Exempel

Svenska: Modersmål

Tyska

  • Hörförståelse: C1
  • Läsförståelse: B1
  • Samtal/muntlig interaktion: C1
  • Muntlig produktion: C1
  • Skriftlig färdghet: C2

Referenser tillgängliga vid förfrågan

Köp vår CV-mall i vår webshop
Gilla vår Facebook-sida och få uppdatering om löner och lönestatistik